În februarie 2017, Camelia Bogdan a primit de la CSM o decizie de excludere din magistratură, însă hotărârea a fost anulată în instanţă. Bogdan a făcut parte din completul de la Curtea de Apel Bucureşti care l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, scrie News.ro.
Pe 2 aprilie 2018, Secţia pentru judecători a CSM a decis, pentru a doua oară, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan. Decizia a fost luată în baza unui raport al Inspecţiei Judiciare în care aceasta era acuzată că nu a respectat dispoziţiile privind distribuirea aleatorie a cauzelor, pe vremea când era judecătoare la Secţia penală a Curţii de Apel Bucureşti.
De asemenea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat recursul declarat de Camelia Bogdan împotriva hotărârii pronunţate în 2 aprilie 2018 de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM, fiind menţinută astfel hotărârea de excludere din magistratură. Decizia magistraţilor a fost definitivă.
Ulterior, Camelia Bogdan a dat statul român în judecată pentru această decizie de excluderea a sa din magistratură, iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat încălcarea articolului 6 din Convenţia CEDO privind dreptul la un proces echitabil în procesul intentat statului român de judecătoare.
Articolul 6 din Convenţia CEDO spune că „orice persoană are dreptul la judecarea cauzei sale în mod echitabil, în mod public şi în termen rezonabil, de către o instanţă independentă şi imparţială, instituită de lege”.
În schimb, CEDO a respins solicitarea de daune morale în valoare de 100.000 de euro formulată de Camelia Bogdan.