Gheorghe Dincă şi-a retras contestaţia la arestarea preventivă

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.07.2019 - 12:57

Inculpatul din Caracal, Gheorghe Dincă, suspectat de uciderea Alexandrei Măceşanu, de 15 ani, şi a Luizei Melencu, de 18 ani, şi-a retras, marţi, contestaţia pe care o formulase la decizia de arestare preventivă dată, sâmbătă, de Tribunalul Dolj.

SHARE

Contestaţia a fost retrasă de inculpat în cadrul şedinţei de judecată de la Curtea de Apel Craiova, care a durat câteva minute.

Dincă a fost acuzat iniţial de comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, pentru care a şi fost arestat preventiv, iar duminică seara, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmării penale faţă de Gheorghe Dincă şi pentru săvărşirea infracţiunii de omor calificat. Potrivit avocatul inculpatului, Alexandru Bogdan, Gheorghe Dincă a decis să îşi retragă contestaţia.

„Eu am discutat personal cu dânsul şi l-am sfătuit să spună adevărul, pentru că nu îl avantajează cu nimic dacă probele vor dovedi faptele. Dânsul a reflectat foarte mult asupra acestei situaţii, a avut remuşcări faţă de ceea ce a făcut şi a cedat presiunii psihice, fapt dovedit şi pe parcursul audierilor, când efectiv în timpul descrierilor detaliilor săvârşirii faptei i s-a făcut rău”, a spus avocatul Alexandru Bogdan, potrivit Agerpres.

Acesta a mai afirmat că luni a luat legătura cu membrii familiei lui Gheorghe Dincă – o fată, fiul cel mare şi soţia inculpatului – iar aceştia sunt surprinşi de ceea ce s-a întâmplat, pentru că „a fost un tată exemplar”. De asemenema, avocatul a precizat că reconstituirea de luni a ţinut de organizarea anchetatorilor şi a fost oprită nu pentru că inculpatul nu a dorit să dea indicii.

Conform procurorului şef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, pe 25 iulie, în jurul orei 12,00, la domiciliul său din Caracal, Gheorghe Dincă ar fi ucis-o pe minora de 15 ani, pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase şi o violase.

În cadrul anchetei, inculpatul Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, în jurul orei 12,00, atunci când a surprins-o cu telefonul în mână, şi ulterior i-a incinerat corpul, iar cu privire la cea de-a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, există indicii că a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -