Gândul: Cine se află în spatele jocurilor de culise din CSM

DE Newsweek România | Actualizat: 19.02.2020 - 12:10

CSM a dat aviz negativ Gabrielei Scutea, candidat la șefia Parchetului General, dar și Georgianei Hosu, candidat propus pentru șefia DIICOT.

SHARE

Avizul negativ, deși consultativ, este, de departe, unul lipsit de legitimitate, pentru că are o motivație halucinantă: ambiția procurorului Horațiu Radu, adjunct la Parchetul General, de a deveni el însuși Procuror General al României, susține Gândul. 

„Horațiu Radu, având pe lângă ajutorul celor menționați mai sus și susținerea totală a procurorului Nicolae Solomon, membru în CSM, care este finul său, dar și a prietenilor acestuia din CSM, procurorii Florin Deac și Cristian Ban (despre care, poate ar trebui să ne întrebăm de ce ANI nu a făcut niciun demers legal cu privire la sesizarea făcută de Asociația Ordo Draconum cu privire la o situație de incompatibilitate a celor doi procurori), a reușit să își asigure o reintrare în cărți pentru șefia PG.”

Nicolae Solomon este cercetat în cinci dosare la SIIJ. Dosarele lui privesc infracțiuni de luare și dare de mită, trafic și cumpărare de influență, grup infracțional organizat, abuz în serviciu, represiune nedreaptă și cercetare abuzivă. 

În luarea deciziei privind avizul pentru numirea șefilor de parchete, a cântărit foarte mult relația de naș-fin cu procurorul Horațiu Radu și prietenia dintre soțiile acestora, amândouă colege la INM”, susține publicația.

Mai multe detalii în Gândul.

Horațiu Radu: Dezavuez afirmațiile și insinuările potrivit cărora ar fi existat o înțelegere pentru accederea mea în funcția de procuror general

Procurorul Horațiu Radu a trimis Newsweek România un drept la replică legate de informațiile preluate din publicația Gândul: 

„Apreciez că opinia publică a fost dezinformată în legătură cu activitatea mea în calitate de procuror și fost candidat pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cadrul articolelor susmenționate au fost prezentate o serie de informații false, fără a mi se solicita un punct de vedere.

În contextul formulării dreptului la replică, doresc să precizez că sunt complet false și tendențioase afirmațiile potrivit cărora aș fi avut o implicare în procedura prin care Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a acordat avizul negativ pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție doamnei procuror Gabriela Scutea.

Nu sunt în nicio relație  de rudenie sau afinitate sau în vreo relație de gen naș – fin  cu familia domnului procuror Nicolae Solomon. Nici soţiile noastre nu au o relaţie de prietenie.

Dezavuez afirmațiile și insinuările potrivit cărora ar fi existat o înțelegere pentru accederea mea în funcția de procuror general, înțelegere în care ar fi fost implicați membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, ziariști, reprezentanți ai unor organizații profesionale.

Nu am nicio legatură cu vreo organizație profesională de magistrați și nu am nicio relație de prietenie nici cu domnul procuror Bogdan Pârlog și nici cu conducătorul vreuneia dintre aceste asociații.

Totodată, resping atacurile incorecte și neprincipiale la adresa mea și a familiei mele.

În plus, menționez că am relații foarte bune cu doamna procuror Gabriela Scutea de peste 10 ani. 

Îmi rezerv dreptul de a utiliza  toate  mijloacele legale în vederea reparării prejudiciului cauzat prin publicarea de informații neadevărate sau calomnioase despre persoana mea sau despre membrii familiei mele”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te