FOTO Cultură de cannabis descoperită de procurorii DIICOT. Trei persoane sunt cercetate

DE Bianca Iosef | Actualizat: 13.08.2022 - 14:52

Trei persoane sunt cercetate de procurorii DIICOT după ce ar fi înfiinţat o cultură de cannabis, într-o localitate din judeţul Satu Mare, o parte din drogurile obţinute fiind destinare vânzării.

SHARE

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de DIICOT, trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de procurorii Biroului Teritorial Satu Mare, fiind cercetaţi pentru trafic de droguri de risc, deţinerea de droguri de risc în vederea consumului propriu, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Citește și: FOTO VIDEO 36 de pompieri români ajută la stingerea incendiilor de vegetație din Franța

"În cauză s-a reţinut faptul că unul dintre inculpaţi, cu sprijinul celorlalţi doi inculpaţi, a înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis, într-o localitate din judeţul Satu Mare, parte din aceasta fiind destinată comercializării", arată procurorii.

Citește și: Germania și Polonia în pragul unui dezastru ecologic cauzat de miile de pești morți din Oder

El a fost prins în flagrant, iar ulterior au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Satu Mare, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării o cultură outdoor, compusă din 11 plante, în diferite stadii de dezvoltare, aproximativ 15 kilograme de masă verde, 800 de grame de muguri de cannabis, 7 telefoane mobile, 2 grindere, un cântar de precizie, o carabină de vânătoare, 13 cartuşe şi o dronă performantă, destinată supravegherii culturii.

Doi dintre inculpaţi au fost plasaţi de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare în arest la domiciliu, iar cel de-al treilea sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, scrie News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.