VIDEO Fiul Sorinei Pintea susține că o parte din banii de mită ar fi ajuns la Liviu Pop

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 29.02.2020 - 20:23
Liviu Pop Foto Inquam Photos/Ilona Andrei

Fiul fostului ministru al Sănătății, Ionuț Pintea, a făcut public că a avut o întâlnire cu denunțătorul mamei lui, care i-ar fi spus că o parte din bani au ajuns la senatorul de Maramureș Liviu Pop, fost ministru al Educației.

SHARE

„Dimineață am fost sunat de senatorul PSD Liviu Marian Pop și m-a rugat să mă întâlnesc urgent cu cineva. M-am înregistrat înainte să mă întâlnesc, deoarece nu știam cu cine urma să mă întâlnesc (…). Am ajuns la Pizzeria M, în Baia Mare, unde după vreo 15 minute a venit la mine un domn mic de înălțime cu părul grizonant, mi-a zis că urmează să se întâlnească cu Marius, fiul primarului din Ulmeni.

După alte 15 minute a venit la mine și mi-a zis că are niște informații care o pot ajuta pe mama. Zice: «Știi, că de fapt eu n-am mai spus despre ceilalți bani». «Stați un pic, cum adică ceilalți bani?».

Mi-a zis că a fost vorba de patru plăți, patru tranșe de bani, pe care el i-a făcut către Liviu Marian Pop. Odată 40.000 de euro anul trecut și odată câte 5000 de euro, tot către Liviu Marian Pop, bani care am înțeles că urmau să ajungă la mama mea (…) Am rămas șocat când mi-a spus că el este Mihai Costea, denunțătorul”, a declarat Ionuț Pintea, într-o înregistrare video postată pe Facebook, pe care ulterior a șters-o.

 

Fiul Sorinei Pintea a relatat că denunțătorul i-a povestit și despre modul cum a fost organizat flagrantul DNA, afirmând că Mihai Costea i-ar fi spus că nu a avut de ales.

„«Îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat, dar n-am avut ce să fac pentru că mie mi-au făcut flagrant la București. Eu am fost firma subcontractoare și proprietarul firmei din București mi-a făcut flagrant în momentul în care eu luam bani. Și l-am întrebat de ce lua banii ăia?

Citește și Liviu Pop a deschis restaurant cu nevasta lui Remeș. A investit 500.000 de lei, nu se știe de unde

Și mi-a spus că: Păi, trebuia să îi dau mai departe. Nu mi-a spus cui. Dar după flagrant am fost cablat, am fost urmărit, am fost interceptat și n-am putut să anunț pe nimeni în legătură cu ceea ce mi s-a întâmplat și să previn pe cineva.»

Și în momentul ăla m-am speriat puțin, deoarece o întâlnire cu denunțătorul în a doua zi după flagrant clar nu este benefică pentru nimeni și poate avea urmări destul de grave.

Așa că am ales să plec de-acolo. Și asta este mărturia mea pe care o dau acum. Cred în Justiție că lucrurile se vor reglementa, pentru că mama mea a muncit mult prea mult, este bolnavă și nu merita nimic din toate astea”, a mai declarat Ionuț Pintea în mesajul video.

Liviu Pop neagă acuzațiile

„Niciodată în viața mea nu am avut discuții despre bani cu Sorina Pintea. Nu am vorbit cu nimeni acest subiect, niciodată în viața mea. Dacă cineva încerca să aducă în subiect, așa tangențial, și când era miniștrii, îi trimiteam la plimbare.

Nu am discutat asemenea subiecte cu Sorina sau cu altcineva. Poate se vrea să se ajungă la mine. Posibil. Nu, pentru că cine mă cunoaște știe că nu mă ocup cu prostii din astea. Am vorbit cu Ionuț dimineață și atât. Habar nu am. Mi-e și groază să sun”, a declarat Liviu Pop, la Antena 3.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -