Elena Udrea: „Judecătoarea a avut vreo plăcere personală să mă condamne”

DE Elena Andrei | 16.03.2021 - 21:40
Elena Udrea/ Elena Udrea spune că merită să fie achitată/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Elena Udrea a calificat motivarea sentinţei prin care a fost condamnată în dosarul campaniei electorale din 2009 „un abuz inimaginabil” şi a anunţat că va face plângere penală faţă de judecătoarea care a avut „o plăcere personală” să dea sentința.

SHARE

„Doamna judecător nu explică cum m-a condamnat pentru patru fapte care nu erau prevăzute în 2009. Nu poate să explice chestia asta. Doamna judecător, pusă în situaţia de a motiva că a dat o condamnare care nu era prevăzută în legea penală - şi anume două instigări la luare de mită, urmate de două de spălare de bani - adică patru fapte în total, vine şi invocă o convenţie europeană şi nişte înţelegeri, un raport GRECO şi aşa mai departe. Nu poţi să vii cu aşa o enormitate şi să condamni pe cineva nu în urma legii penale, nu în baza codului penal valabile la acea vreme, ci în baza unor convenţii europene şi a unor raporate GRECO şi a altor documente subsecvente”, a comentat Elena Udrea la Antena 3.

Fostul ministru a spus că judecătoarea care a condamnat-o o fi avut „vreo plăcerea personală” să o condamne cu executare.

Citește și

Udrea crede că merită să fie achitată: Dacă nu există dreptate omenească, sigur există cea divină

Udrea, lăsată să plece din țară, chiar de judecătoarea pe care a blestemat-o: cererea DNA, respinsă„I-o fi făcând plăcere să mă condamne, poate a fost plăcerea dânsei personală faţă de mine, dar cu siguranţă, să mă condamni pe toate capetele de acuzare absurde pur şi simplu, că nu puteam să spăl banii în 2009 pentru fapte din 2010 - 2011, arată că dânsa s-a văzut în situaţia în care a dat o decizie, a dat condamnările şi a trebuit să găsească apoi motivări”, a spus Udrea.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată, la 2 martie, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Decizia nu este definitivă.

DNA a cerut plasarea sub control judiciar a fostului ministru, pentru a nu putea părăsi ţara, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv această cerere.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.