Dosarul în care conducerea rafinăriei Lukoil a fost achitată de două ori va fi rejudecat

DE Elena Andrei | Actualizat: 25.11.2021 - 21:44
Dosarul în care conducerea rafinăriei Lukoil a fost achitată de două ori va fi rejudecat/foto: vivafm

Dosarul în care conducerea rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploieşti, dar şi compania care administrează rafinăria şi firma mamă, Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, au fost achitate, de două ori, în procese pe fond, va fi rejudecat.

SHARE

După ce au fost trimise în judecată pentru infracţiuni la Legea societăţilor comerciale, folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii şi spălare de bani, dosarul va fi rejudecat, din nou, după ce Curtea de Apel Ploieşti a dispus acest lucru, joi.

Decizia este definitivă.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova împotriva sentinţei penale nr. 323 din data de 9 decembrie 2020 pronunţată de Tribunalul Prahova privind pe inculpaţii Bogdanov Andrey Iurevici, Raţă Andrei, Duţu Dorel, Vointsev Alexey, Kuzina Olga, Dănulescu Dan, S.C Petrotel Lukoil S.A. şi Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pe care o desfiinţează şi trimite cauza spre rejudecare la prima instanţă. În baza art. 273 alin.4 Cod pr penală dispune achitarea retributiei traducătorului de limba rusă pentru 3 ore de traducere instantanee. Conform art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, este decizia pronunţată, joi, de Curtea de Apel Ploieşti şi publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Citește și

ANAF a redefinit portofoliului de mari contribuabili. Din 2022, România va avea 3.364

Avocata interlopilor, Laura Vicol, votată la șefia Comisiei Juridice din Camera DeputațilorLa 9 decembrie 2020, Tribunalul Prahova a dispus achitarea inculpaţilor din acest dosar, la doi ani după ce aceeaşi instanţă luase aceeaşi hotărâre, dar Curtea de Apel Ploieşti trimisese dosarul spre rejudecare.

Astfel, magistraţii au pronunţat pentru prima oară o soluţie în această speţă în octombrie 2018, însă procurorii care au instrumentat dosarul au făcut apel, iar Curtea de Apel Ploieşti a decis, în noiembrie 2019, pentru prima oară trimiterea dosarului la instanţa de fond, pentru rejudecare.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.