În această motivare, judecătorul a reținut că „prin modalitatea în care s-a desfășurat ancheta penală, învinuitului Iliescu Ion i-a fost încălcat, în mod grav și iremediabil, dreptul la apărare”, potrivit ziare.com.
Judecătorul Epure a mai susținut, în motivare, ca procurorii i-au incalcat lui Iliescu mai multe drepturi. Astfel, deși procurorii au început urmărirea penală în iunie 2005, i-au adus la cunoștință acuzațiile abia în mai 2006.
Citește și: „Mineriada“, vulnerabilitățile unui dosar pasat între magistrați
Judecătorul de Cameră Preliminară a mai reținut că, din data de 9 iunie 2005 si până în data de 24 mai 2006 (un interval de 11 luni și 16 zile), Sectia Parchetelor Militare - cu incalcarea atat a dispozitiilor interne constitutionale si legale, cat si conventionale referitoare la aducerea la cunostinta, de indata, a invinuirii - a procedat la audierea a nu mai putin de 148 de martori [ceea ce reprezinta un procent de 10,29% din martorii propusi prin rechizitoriul nr. 47/P/2017], majoritatea dintre acestia nemaifiind reaudiati dupa cauza Mocanu si altii impotriva Romaniei”.
Citește textul integral pe ziare.com.
Citește și: Dosarul Mineriada - Inculpaţii se văd „cu mâinile curate“