Codrin Ştefănescu și Mircea Drăghici la DNA cu documente în dosarul privind finanţările PSD

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 22.04.2019 - 17:31
Codrin Ștefănescu și Mircea Drăghici, la DNA. FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu şi trezorierul Mircea Drăghici au fost la sediul DNA pentru a depune documente în dosarul ce vizează finanţările din partid, la intrare Ştefănescu declarând că ancheta procurorilor e abuzivă.

SHARE

Codrin Ştefănescu, a declarat luni, la ieşirea de la DNA, în privinţa dosarului referitor la cheltuielile făcute în PSD de trezorierul partidului Mirchea Drăghici, că unii lideri PSD s-ar putea prezenta la DNA în legătură cu acest dosar.

„Avem informaţii că vor fi chemaţi pe rând mai mulţi membri din conducerea PSD doar ca să confirmăm ceea ce am scris în această adresă către ei şi urmează ca în zilele următoare să luăm şi noi o decizie în ceea ce priveşte acest abuz.

S-ar putea să facem nişte reclamaţii în sensul acesta. Este foarte posibili, ne vom însoţi şi cu avocaţii partidului pentru că aşa ceva este un precedent periculos pentru toate partidele politice şi pentru democraţia din România. (...) Urmează să luăm o decizie în zilele următoare privind acest abuz. S-ar putea să facem nişte reclamaţii în sensul acesta", a afirmat Codrin Ştefănescu.

Întrebat dacă va depune reclamaţii la Secţia pentru Investigaţii a Infracţiunilor din Justiţie, secretarul general PSD a spus că "este foarte posibil".

„Este foarte posibil, ne vom sfătui şi cu avocaţii partidului, pentru că aşa ceva este un precedent periculos pentru toate partidele politice în democraţia din România", a susţinut Codrin Ştefănescu la DNA.

Citește și: EXCLUSIV Trezorierul PSD, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici primiți de partid

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu şi trezorierul Mircea Drăghici s-au prezentat la sediul DNA, pentru a depune documente în dosarul ce vizează finanţările din partid, la intrare Ştefănescu declarând că ancheta procurorilor e abuzivă.

„Ne-au cerut nişte documente şi depun un răspuns. Mă duc personal să înregistrez răspunsul partidului cu documente. (...) Orice relaţie din interiorul unui partid politic cu privire la oportunitatea şi evidenţa cheltuielilor sau orice explicaţie cu privire la acestea intră în conflict atât cu legea cât şi cu principiile democraţiei. Ceea ce face DNA cu noi astăzi este pur şi simplu o hărţuire gigantică împotriva a celui mai mare partid politic din România şi a celui mai mare partid socialist din Europa.(...) DNA a solicitat şi din păcate a şi obţinut emiterea unui mandat de supraveghere pentru toate tranzacţiile financiare ale PSD", a declarat Codrin Ştefănescu pentru MEDIAFAX, înainte de a ajunge la sediul DNA.

Citește și Trezorierul PSD Mircea Drăghici, la DNA, în dosarul plăților făcute de PSD către jurnaliști

Acesta a spus că PSD este deschis verificărilor din partea AEP şi Curtea de Conturi iar aceste instituţii au verificat cheltuielile PSD, neconstatând nereguli la formaţiunea politică.

Întrebat dacă este adevărat că şi-a cumpărat o vilă în Pipera cu banii din subvenţiile acordate PSD, Mircea Drăghici a spus că: „Sunt nişte minciuni absolut incredibile. Toate răspunsurile sunt acolo. Sunt nişte grozăvenii inimaginabile”.

Citește și „Mătușa Tamara” lui Drăghici. Averea trezorierului PSD a explodat în doar patru luni, în 2018

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub urmărire penală, în 2 aprilie, de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil, se arată într-un comunicat de presă al DNA, care s-a sesizat după o serie de articole de investigație ale Newsweek.

Peste 1,8 milioane de lei și trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție, a dezvăluit Newsweek România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te