Ambasadorul SUA: Parlamentul să contribuie la prinderea infractorilor ajutați de PSD

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 26.06.2020 - 22:26
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a cerut vineri Parlamentului român să repare prejudiciile cauzate de fosta guvernare PSD și să modifice legislația care i-a ajutat pe infractori. Acesta a susținut, la sediul MAI, declarații comune cu mai mulți miniștri români.

SHARE

„Una dintre prioritățile SUA este să pledeze pentru statul de drept. Din păcate România rămâne pe lista de supraveghere pentru al doilea an consecutiv, înseamnă că Guvernul nu și-a intensificat suficient eforturile de combatere a traficului de persoane.

Anul trecut, sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost diminuate, numărul de condamnări și urmăriri penale pe traficul de persoane a scăzut, iar îngrijirea victimelor a fost deficitară”, a spus Zuckerman.

El a susținut, la sediul MAI, o serie de declarații comune împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general, Gabriela Scutea.

„La scurt timp de la venirea mea în România m-am întâlnit cu ministrul justiției și cu alți membri ai Guvernului Orban.

Am încredere în angajamentul acestui guvern de eradicare a acestui flagel, însă membrii Guvernului știu că se confruntă cu o moștenire reprezentată de politic, corupție și rețele infracționale care le împiedică fiecare mișcare.

M-am întâlnit regulat cu ministrul justiției, de Interne și alte persoane. Au depus eforturi susținute pentru urmărirea penală a infracțiunilor de trafic de persoane, dar trebuie făcut mai mult.

Bandele de crimă organziate au traficat cu nerușinare oameni, știind că probabil vor scăpa nepedepsiți, așa cum s-a întâmplat de multe ori în trecut.

Astăzi vă anunț cu mândrie că împreună ne angajăm într-un nou program de toleranță zero pentru traficul de persoane. SUA se angajează să folosească toate resursele disponibile de aplicare a legii pentru a ajuta autoritățile române să pună capăt rușinii traficului de persoane.

Dacă ești traficant de persoane, te vom găsi, te vom aresta și te vom pune sub acuzare! Nu va exista refugiu sigur pentru traficanți de persoane niciunde. Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!

În încheiere fac apel la conducerea Parlamentului. Începeți să lucrați imediat cu Guvernul pentru a adopta legislația necesară pentru a urmări rapid infractorii, pentru a confisca câștigurile obținute ilegal din traficul de persoane, pentru a proteja mai bine victimele și pentru a repara prejudiciile cauzate de fostul guvern și care i-au ajutat pe infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine”, a spus Zuckerman.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te