A început procesul (ex) trezorierului PSD Mircea Drăghici, după dezvăluirile din Newsweek România

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.03.2020 - 12:23
Inquam Photos

La Înalta Curte a fost prezentat rechizitoriul prin care fostul trezorier al PSD, deputatul Mircea Draghici, a fost trimis în judecată pentru delapidare și folosirea subvențiilor PSD în alte scopuri.

SHARE

Drăghici a spus că nu vrea să fie judecat în varianta simplificată și că este nevinovat.

În aprilie 2019, DNA a anunțat oficial că a început urmărirea penală împotriva trezorierului PSD, Mircea Drăghici, pentru delapidarea subvențiilor primite de partid de la Autoritatea Electorală Permanentă din bani publici.

Acțiunea s-a declanșat pe baza unui document pe care Newsweek România l-a publicat și care arată că, în mai puțin de cinci luni din acest an, 380.000 de euro au plecat din subvenția primită de PSD de la stat în contul unei persoane fizice.

Suma reprezintă echivalentul a 20 de luni de chirie pentru o vilă în Pipera. Adică 19.000 de euro pe lună pentru un imobil a cărui închiriere costă de șase-șapte ori mai puțin pe piața imobiliară.

Conform mai multor surse, în respectiva vilă de pe bulevardul Iancu Nicolae ar locui chiar trezorierul PSD, Mircea Drăghici, artizanul acestei afaceri incredibile.

Citește și: Trezorierul PSD, urmărit penal

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față o persoană, trezorier al unui partid, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și
– delapidare.

Citește și: PSD plătește o chirie lunară de 18.000 euro

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, suspectul și-ar fi însușit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenții în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parțială în proporție de peste 2/3 a unui imobil.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.