35 de permise de conducere reținute și amenzi în valoare de 85.000 de lei într-o singură noapte

DE Bianca Iosef | Actualizat: 30.10.2022 - 13:14
Foto: INQUAM Photos/Virgil Simonescu

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe sectoarele de drum din municipiul Bucureşti cu risc rutier sporit în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie cu consecinţe grave produse pe fondul încălcării regimul legal de viteză.

SHARE

Astfel, au fost aplicat 117 amenzi, în valoare de aproximativ 85.000 de lei şi au fost reţinute 35 de permise de conducere. De asemenea, Brigada Rutieră anunţă că, potrivit statisticilor, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie a.c., în Capitală au fost înregistrate 316 accidente rutiere grave în urma cărora 27 de persoane au decedat, 295 au fost rănite grav şi 45 rănite uşor. Viteza neadaptată la condiţiile de drum a reprezentat principala cauza generatoare, fiind înregistrate 67 de accidente rutiere grave.

Potrivit comunicatului de presă al Brigăzii Rutiere, cele 35 de permise de conducere au fost reţinute după cum urmează: 25 pentru depăşirea vitezei cu peste 50km/h; 8 pentru depăşirea vitezei cu peste 70 km/h; - 1 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului; 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului(infracţiune).

Citește și: 7 ani de la Colectiv: Aplicația pentru tratarea pacienților arși gata de doi ani. Așteaptă aprobare
 
Cu ocazia activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Citește și: Moment incredibil. Gigi Becali a transferat un fotbalist din eroare. L-am confundat cu unul cu coadă
 
De exemplu, un bărbat în vârstă de 44 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 101 km/h, pe un sector de drum unde limita era de 50 de km/h. De asemenea, în urma testării cu aparatul alcooltest a persoanei în cauză a indicat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care a fost condusă la sediul INML în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal.
 
Un altă bărbat în vârstă de 45 ani a condus un autovehicul pe Podul Basarab şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 150 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h. Şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile. 
 
Totodată, un tânăr în vârstă de 18 de ani a condus un autovehicul pe Splaiul Unirii şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 145 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 60 km/h.  Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile. 
 
Un alt tânăr în vârstă de 23 de ani, a condus un autovehicul pe şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteaza de 135 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile. 
 
Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă, pentru reducerea riscului rutier şi îmbunătăţirea nivelului de siguranţă rutieră, ca viteza să fie adaptată din următoarele considerente: un timp mai mare pentru recunoaşterea pericolelor; reducerea distanţei de deplasare în cursul reacţiei la pericol; reducerea distanţei de oprire a vehiculului după frânare; o creştere a capacităţii celorlalţi participanţi la trafic de a judeca viteza vehiculului şi a timpului până la impact; scăderea probabilităţii de pierdere a controlului vehiculului de către conducătorul auto, scrie New.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te