Succesul a fost cu atât mai mare cu cât, în ianuarie, Liviu Dragnea se strecurase pe lângă Trump, aflat la o masă la un hotel, și-și făcuse câteva fotografii, de la distanță, cu telefonul mobil, alături de șeful Executivului american. Efortul lui Dragnea de a se poza cu Trump a provocat nenumărate ironii. Pe de altă parte, Iohannis a fost criticat, în 2015 și 2016, pentru deplasările sale externe frecvente și inutil de lungi. După întâlnire, Trump a ieșit alături de Iohannis pe peluza din fața Casei Albe și, în conferința de presă comună, a lăudat România și le-a transmis corupților că este cu ochii pe ei. „Noi susținem foarte puternic lupta anticorupție. Știm tot ce se întâmplă acolo și va câștiga această luptă, are susținerea noastră“, a declarat Trump. În plus, șeful Executivului american l-a lăudat pe omologul din România: „Susţinem această luptă anticorupţie, dar şi pe preşedintele dumneavoastră. Este foarte popular, foarte puternic, va câştiga această luptă“. În 2017, România și-a îndeplinit angajamentele luate în cadrul NATO și în fața președintelui SUA: a cheltuit 14,7 miliarde de lei, adică 1,81% din PIB pentru apărare. Din această sumă, circa 33% s-a dus pe achizițiile de echipamente, inclusiv pentru un sofisticat sistem de apărare antirachetă, Patriot, cumpărat de la firma americană Raytheon.
Primul desen cu Donald Duck
9 iunie 1934: Cel mai cunoscut rățoi din lume, Donald Duck, a debutat pe micile ecrane ca personaj secundar, într-un desen Disney. În 1995, Donald a dat numele Asteroidului 12410, iar, în 2004, a primit propria stea pe bulevardul Hollywood Walk of Fame.
Naționalizarea bunurilor
11 iunie 1948: Legea 119 din 1948 dă lovitura de grație proprietății private din România. Comuniștii au naționalizat 1.050 de întreprinderi, uzine, bănci, societăţi de transport, case de asigurări. Naționalizarea a fost inclusă, mai întâi, în Constituția din 13 aprilie 1948. De asemenea, din 1945, regimul comunist începuse „reforma agrară“, prin care toți cei care dețineau pământ au fost expropriați. Colectivizarea agriculturii s-a încheiat în 1962.
George Orwell publică „1948“
8 iunie 1949: Scriitorul și jurnalistul BBC Eric Arthur Blair publică una dintre cele mai cunoscute distopii, simbol pentru totalitarism, prin care a introdus conceptele „Fratele cel Mare“ și „nouvorbă“. A scris și fabula politică „Ferma animalelor“.
Nero se sinucide
9 iunie 1968: Împăratul roman Nero (54-68), despre care se spune că a dat foc Romei și a dat apoi vina pe creștini, declanșând una dintre cele mai sângeroase persecuții din istorie, a fost obligat să își taie gâtul, după ce a pierdut sprijinul provinciilor.