Construcția aparatului de zbor începuse cu un an înainte, la Arsenalul Armatei, și a fost finanțată de Ministerul de Război.
Aviatorul Aurel Vlaicu reușise să realizeze primul zbor al unui avion românesc conceput și fabricat în țară, demonstrând tuturor talentul său ingineresc și calitățile native de pilot. Această performanță era cu atât mai mare, cu cât nu-l învățase nimeni să piloteze.
CALENDAR 20 MAI - 21 IUNIE - Primul zbor al lui Aurel Vlaicu. De ce s-a prăbușit peste Carpați ?
În 1911, Aurel Vlaicu a început să lucreze la al doilea avion. Cu acesta a reușit să obțină numeroase premii atât în țară, cât și în străinătate.
La 10 iunie 1912, Aurel Vlaicu, aflat în competiție cu piloți celebri ai timpului, a obținut premiul I pentru aruncarea unui proiectil la țintă de la o înălțime de 300 metri și premiul al II-lea, pentru aterizarea la punct fix.
Concursul a reunit 40 piloți din 7 țări, dintre care 17 din Austro-Ungaria, 7 germani, 12 francezi printre care și Roland Garros, cel mai renumit pilot al vremii, un rus, un belgian, un persan și românul Vlaicu, care a participat cu avionul creat de el.
La 13 septembrie 1913, în timpul unei încercări de a traversa Munții Carpați cu avionul său Vlaicu II, Aurel Vlaicu s-a prăbușit în apropiere de Câmpina. Este înmormântat în Cimitirul Bellu din București.
Primul Conciliu de la Niceea
20 mai 325. În anul 325, Sfântul Împărat Constantin cel Mare a convocat la Niceea, în Turcia de azi, primul Sinod Ecumenic al bisericii creştine. Sinodul I Ecumenic s-a deschis oficial pe 20 mai 325 şi a durat două luni. Conciliul, format din 318 Sfinţi Părinţi, a fost primul care a pus bazele dogmatice şi canonice ale creştinismului, ca răspuns la provocarea reprezentată de erezia arianistă, promovată de Arie, preot în Alexandria, de origine libiană.
Ceremonia de încoronare a Reginei Elisabeta a II-a
2 iunie 1953. Încoronarea oficială a Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord avut loc la Westminster Abbey, ceremonia fiind condusă de arhiepiscopul de Canterbury în prezența marilor case regale ale Europei și a publicului larg. Ceremonia a fost transmisă la radio în întreaga lume și, pentru prima oară în istorie, la un astfel de eveniment a fost prezentă și televiziunea. Regina avea 27 de ani.
Mineriada din 13-15 iunie 1990
Se împlinesc 34 de ani de la intervenția brutală a minerilor împotriva protestatarilor din Piața Universității, în perioada 13-15 iunie, în 1990, în București, și nu există încă niciun vinovat condamnat. Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat, în aprilie, urmărirea penală a lui Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei din 1990, pentru infracțiuni împotriva umanității, și a transmis ministrului Justiţiei solicitările aprobate în acest sens.