Firma de scule a unui consilier local din Toflea, contract la Suceava (VIII)

DE Sorin Semeniuc | Actualizat: 16.04.2020 - 18:29
Consilier local la Brăhășești, afaceri la Suceava/FOTO: viata-libera.ro

Politicianul și omul de afaceri Călin Gruia din Toflea (Galați) a tras potul cel mare pe perioada stării de urgență: a semnat contracte de aproape 700.000 de lei pentru furnizarea de materiale de protecție, cea mai mare parte a sumei venind de la "Spitalul Groazei" din Suceava.

SHARE

Newsweek România a analizat contractele derulate de instituții publice în perioada care a trecut de la depistarea primului caz de Covid-19 și publică o serie de articole pe această temă.

5.000 de combinezoane la Suceava

Aproape 530.000 de lei din cei 700.000 de lei antamați de Euro Tools Profesional SRL București provin din două contracte semnate pe 9 aprilie cu Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, deținătorul unui trist record de cazuri de Covid-19. Firma a furnizat de acești bani 5.000 de combinezoane impermeabile cu fermoar și glugă, refolosibile (se pot spăla la 30 de grade), la prețul de 105 lei bucata.

Tot în această perioadă, societatea a mai semnat înțelegeri pentru a livra dezinfectanți, ochelari de protecție sau măști, beneficiari fiind primării, spitale sau unități militare din toată țara.

A livrat cabluri de distribuție curent

Euro Tools Professional SRL a fost înființată în urmă cu trei ani, în București, și are ca obiect de activitate principal „Intermedieri în comertul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, n.c.a”. După cum îi spune și denumirea, s-a ocupat, în principal, cu comerțul cu unelte.

În primul an de activitate, a avut o cifră de afaceri de aproape 300.000 de lei, iar în al doilea – de circa 900.000 de lei.

A mai încheiat, în trecut, contracte cu instituții publice, de exemplu în Suceava, pentru a livra brațe de lămpi, lămpi cu led și cabluri de distribuție pentru curent torsandat.

Consilier local din 2016

Călin Gruia este și politician. Din 2016 este consilier local din partea Asociației Romilor Pro Europa în comuna Brăhăhești, colegii săi deținând majoritatea absolută: 13 din 15 mandate.

Cea mai recentă declarație de avere a sa indica faptul că deține o casă de 144 mp în Toflea, iar la capitolul venituri a trecut doar indemnizația de consilier local – circa 4.500 de lei și alocațiile celor doi copii.

"Dar de unde aveți numărul? Nu știu despre ce vorbiți… Lăsați-mă acum, sunt într-o discuție… Alooo, nu vă mai aud”. Și a închis telefonul. Aceasta a fost reacția lui Călin Gruia, patronul Euro Tools Profesional SRL.

AICI, serialul integral PROFITORII CORONACRIZEI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.