Marius Lazăr, liderul motocicliștilor Hell's Angels, arestat pentru trafic de cocaină

DE Alexandru Pop | Actualizat: 20.11.2020 - 13:00
Marius Lazăr/FOTO: facebook.com

Marius Lazăr, liderul clubului de motocicliști Hell's Angels, a fost arestat împreună cu doi neo-zeelandezi într-un dosar de trafic de droguri la nivel internațional și tentativă de asasinat. Polițiștii români au intervenit la timp pentru a stopa asasinatul.

SHARE

În urma a trei percheziții, polițiștii au confiscat un pistol cu muniția aferentă, 100 grame de cocaină și 200.000 USD. Autoritățile americane au cerut extrădarea celor trei în SUA, însă magistrații de la Curtea de Apel București vor da un verdict în acest sens în cursul lunii decembrie.

Mandate de arestare emise de SUA

Clubul motocicliștilor români Hell's Angels a primit una dintre cele mai dure lovituri. Liderul clubului la nivel național, dar și al filialei din București, Marius Lazăr, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorii de la Curtea de Apel București, după ce a fost capturat de polițiștii și procurorii români în urma unei operațiuni internaționale la care au participat reprezentanți ai D.E.A., U.S. Marshals Service, Homeland Security Investigations și procurori ai Statelor Unite ale Americii.

Primele informații despre gruprea condusă de Marius Lazăr au fost furnizate autorităților române de către Departamentul de Jutiție al SUA. Pe baza informațiilor de americani, în perioada iulie - noiembrie 2020, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate Serviciul Antidrog au demarat primele investigații.

Cocaina mexicană pentru România și Noua Zeelandă

Acțiunea s-a finalizat pe 18 noiembrie, atunci când polițiștii și procurorii DIICOT au realizat simultan trei acțiuni în București și Ilfov. Într-un apartament din București au fost găsiți doi membri ai grupării, neo-zeelandezi Michael Matthews Murray și Patrick Johnson Marc, urmăriți internațional prin INTERPOL. Cei doi neo-zeelandezi, spun autoritățile române, ar fi negociat plata unei cantități de cocaină ce urma să fie trimisă din Mexic în Noua Zeelandă. Amândoi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în urma unei decizii emise de magistrații de la Curtea de Apel București.

"În cea de-a doua acțiune operativă, unul dintre membrii grupului de motocicliști a fost depistat, în București, după ce negociase preluarea unei cantități de cocaină din Mexic, având ca destinație România", potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția Română.

Marius Lazăr a fost capturat într-o locație din Ilfov având asupra sa 50.000 de euro și actele de proprietate a două imobile. Banii reprezentau o parte din plata cantității de cocaine care ar fi trebuit să ajungă în România.

Extrădarea în SUA

Pe numele lui Marius Lazăr exista un mandat de arestare emis la data de 4 noiembrie 2020 de către magistratul competent din cadrul Tribunalului Districtual al SUA pentru Districtul de Est al Statului Texas. Decizia de extrădare a acestuia urmează să fie judecată pe 16 decembrie 2020.

Conform Curții de Apel București, pe numele lui Michael Matthews Murray exista, ca și în cazul românului Marius Lazăr, un mandat de arestare emis de autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii, "pentru executarea mandatului de arestare nr. 1:20-cr-78 (01) emis la data de 04.11.2020 de către magistratul competent din cadrul Tribunalului Districtual al Statelor Unite ale Americii pentru Districtul de Est al Statului Texas".

În cazul lui Patrick Johnson Marc, autoritățile americane au cerut extrădarea în baza art. 44 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală şi art. 12 din Tratatul de extrădare dintre România şi Statele Unite ale Americii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te