Flutur îl susține pe controversatul Mihai Gășpărel pentru șefia Gărzii Forestiere Naționale

DE Alexandru Pop | Actualizat: 02.07.2021 - 18:44
Flutur vrea să-și numească finul, controversatul Gășpărel, la șefia Gărzii Forestiere Naționale/FOTO: svnews.ro

Mihai Gășpărel, controversatul șef Gărzii Forestiere Suceava, ar urma să fie numit la șefia Gărzii Forestiere Naționale cu susținerea liberalului Gheorghe Flutur, șeful PNL Suceava.

SHARE

Garda Forestieră Națioanală a fost înființată printr-o Ordonanță de Urgență asumată de premierul Florin Cîțu, instituție pe care urmează să o facă cadou organizației PNL Suceava, condusă de Gheorghe Flutur. În urma acestui troc politic, organizația PNL Suceava urmează să îl susțină pe Florin Cîțu la șefia Partidului Național Liberal.

Șefia Gărzii Forestiere Naționale, date PNL Suceava

În anul 2015, la nivelul fiecărei regiuni din România au fost înființate Gărzile Forestiere: București, Suceava, Oradea, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Cluj, Focșani și Timișoara. Fiecare din cele nouă structuri ale Gărzilor Forestiere erau subordonate direct unui secretat de stat din Ministerul Mediului care avea în atribuții gestionarea pădurilor. Acum, printr-o Ordonanță de Urgență asumată de premierul Florin Cîțu, s-a înființat Garda Forestieră Națională, o suprastructură care va coordona cele nouă Gărzi Forestiere regionale.

Conducerea Gărzii Forestiere Naționale va fi asigurată de un inspector general cu rang de secretar de stat, care are calitatea de ordonator secundar de credite, ajutat de un inspector general adjunct, cu rang de subsecretar de stat.

Surse din cadrul Ministerului Mediului au declarat că la șefia Gărzii Forestiere Naționale urmează să fie numit Mihai Gășpărel, controversatul șef al Gărzii Forestiere Suceava. Pentru ocuparea acestei funcții, Gășpărel ar avea susținerea directă a lui Ghorghe Flutur, liderul liberalilor din Suceava.

Contactat de Newsweek România, Gheorghe Flutur a refuzat să admită orice implicare în acest subiect: "Nu susțin pe nimeni! E o nebunie, pentru că nu susțin pe nimeni. E un zvon și eu trebuie să vă dau o replică? Sunt și eu vechi în politică, nu vă dau nici o replică pentru că este o minciună. E o prostie! Domnul Gășpărel nu este finul meu, asta o altă prostie (care se spune - n.r.)."

În schimb, Mihai Gășpărel, care se află în concediu, a evitat un răspuns: „Nu comentez pentru că nu dețin nici o informație în acest sens. Nu fac nici un comentariu. În momentul în care o să știu ceva oficial, o să comentez.

Întrebat dacă a vorbit cu Gheorghe Flutur despre numirea sa la șefia Gărzii Forestiere Naționale, Mihai Gășpărel a spus sec: „Nu comentez! Nu am discutat, e prima dată când aud o astfel de informație. Nu pot să răspund dacă îmi doresc această funcție pentru că e o decizie asupra căreia trebuie să reflectez. Dacă primesc o propunere în acest sens, o să o analizez. Nu am primit nimic oficial.”

Încrengături politice sub patronajul lui Flutur

Mihai Gășpărel, actualul șef al Gărzii Forestiere Suceava, a mai fost în cărți pentru numirea în funcția de secretar de stat la Mediu.

Citește și: Șeful cu pedigree pesedist al Gărzii Forestiere Suceava, șanse mari să fie secretar de stat la Mediu

De-a lungul timpului a beneficiat de susținerea atât a PSD, cât și a PNL.

Newsweek România a mai relatat că Mihai Gășpărel a fost numit de premierul Dacian Cioloș la șefia Gărzii Forestiere Suceava, în martie 2016, în urma lobby-ului făcut de social democrați.

Soția lui Mihai Gășpărel, Diana Mihaela Gășpărel, a deținut mai multe funcții politice la nivelul județului Suceava. A fost șefă la Comisariatul de Mediu, apoi a ajuns șefa Sucursalei Nord – Vatra Dornei a Societății Naționale a Apelor Minerale. Ulterior a ajuns șefa de cabinet a prefectului liberal de Suceava, Alexandru Moldovan, care i-a încredințat și rolul de purtător de cuvânt al instituției.

Alexandru Moldovan a fost revocat din funcția de prefect în martie 2021, dar Gheorghe Flutur l-a numit la șefia Direcției Juridice a Consiliului Județean Suceava. Nu înainte de a-i aduce mulțumiri publice pentru modul în care a condus Prefectura Suceava:

„Mulțumesc prefectului Alexandru Moldovan pentru activitatea desfășurată în cea mai grea perioadă post-decembristă. S-a achitat mai mult decât onorabil de sarcinile încredințate de Guvernul României. Este un om foarte bine pregătit profesional, cu mult echilibru, onesitate și capacitate de dialog (…) Domnul Alexandru Moldovan revine în echipa Consiliului Județean ca director al Direcției juridice, o echipă ce ce are multe provocari la orizont în ceea ce privește gesitionarea treburilor județului Suceava.”

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te