EXCLUSIV Prima victimă a divei de la Sănătate: Indrei, șef Resurse Umane, care a angajat-o pe șest

DE Petru Zoltan | 23.09.2020 - 12:15
Codruța Filip/FOTO: facebook.com

Ministrul Nelu Tătaru s-a lepădat de medicul Laurențiu Lucian Indrei, șeful Direcției Resurse Umane din Ministerul Sănătății, căruia i-a cerut demisia în urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România.

SHARE

Directorul general Laurențiu Lucian Indrei și-a dat demisia marți seara, după ce a aflat că este vizat direct de ancheta Corpului de Control al MS pentru că a semnat și ștampilat ilegal legitimații de serviciu pentru cel puțin patru persoane înainte de semnarea contractelor de angajare de către ministrul Nelu Tătaru. În cursul zilei de miercuri, ministrul Tătaru urmează să semneze ordinul de încetare a detașării.

Printre cele patru persoane cărora le-au fost eliberate ilegal legitimații de serviciu cu însemnele Guvernului României și Ministerului Sănătății se află și artista Codruța Elena Filip. Dezvăluirile Newsweek România au arătat că artistul popular Valentin Sanfira a publicat pe contul său de Facebook o poză cu legitimația de serviciu primită de soția sa, Codruța Elena Filip, de la Ministerul Sănătății.

Citește și: FOTO Cântăreața fotomodel Codruța Filip, angajată la Sănătate să monitorizeze spitalele regionale

Mai mult, a arătat Newsweek România în exclusivitate, Filip a fost înregistrată în Registrul General de Evidență a Salariaților (ReviSal) fără ca contractul acesteia să fie semnat de ministrul Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru: Nu este angajată la Ministerul Sănătăţii”

Codruța Elena Filip a fost angajată fără concurs, doar pe baza unui interviu, pe funcția de consilier debutant la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale. Ocuparea funcției de consilier debutant fără concurs a avut la bază Ordinul de Ministru nr.905/26.05.2020, semnat de ministrul Nelu Tătaru. În urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România, purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore, a anunțat că tânăra Codruța Elena Filip nu este angajata Ministerului Sănătății. Se întâmpla pe 10 septembrie.

Citește și: Ministerul Sănătății încearcă să o ascundă pe diva Codruța, fotomodelul angajat consilier debutant

Ministrul Nelu Tătaru nu s-a lăsat mai prejos și a spus într-o conferință de presă la care participau mai mulți demnitari ai Guvernului României că „noi nu avem până în acest moment nici un contract de muncă semnat pe acest nume, niciun ordin de ministru. Nu este angajată la Ministerul Sănătăţii. Nu are contract de muncă, nu are niciun ordin de ministru semnat."

Codruța Filip: „Am muncit două săptămâni, zilnic de la ora 8.30 la 17.00

Invitată la emisiunea Teo Show de la Kanal D, Codruța Elena Filip a povestit cu lux de amănunte cum a lucrat zilnic, timp de aproape două săptămâni, pe funcția de consilier debutant în Ministerul Sănătății.

„Noi am fost notificați în data de 26 august, notificare semnată, să ne prezentăm la serviciu pe data de 1 septembrie. Lucru pe care l-am și făcut. Ne-am prezentat la serviciu, ni s-a transmis că ordinele de angajare au fost semnate de către toate direcțiile, lucru pentru care a doua zi ne-au fost predate legitimațiile. Da?! Astfel, noi, în fiecare zi începând cu ora 8.30 (...) am fost zi de zi acolo. (...) Este adevărat că noi, după apariția primului articol în presă, am aflat stupefiați că ordinele noastre nu au fost date către semnare domnului ministru. (...) Timp de două săptămâni ordinele noastre au rămas nesemnate, noi neștiind acest lucru. Eu nu înțeleg care este vina mea, care este vina colegilor mei în toată povestea aceasta. Atunci, cum s-a putut ca într-un minister, o instituție atât de importantă, noi să intrăm zi de zi, de la 8.30 și să muncim până seara, fără să se constate acest lucru? Totuși, sunt două săptămâni. Nu trebuie să fiu eu condamnată! (…) Ideea e că noi nu am fost înștiințați dacă vom mai lucra acolo, dacă nu…”

Citește și: Diva angajată la Sănătate: Am fost evaluată și selectată CONFORM PROCEDURILOR pentru acest post!

Cine este medicul Indrei?

Laurențiu Lucian Indrei a fost luat de pe funcția de șef al Direcției de Sănătate Publică Iași și pus pus pe funcția de șef al Direcției Resurse Umane printr-un ordin semnat de minstrul Nelu Tătaru. Pe postul lăsat liber la Iași a fost numită Cătălina Benchea, nimeni alta decât soţia medicului Laurențiu Lucian Indrei şi cea care până nu demult a condus Serviciul RUNOS din cadrul aceleiaşi instituţii.

Pe 12 noiembrie, Newsweek România a dezvăluit în exclusivitate că medicul Laurențiu Lucian Indrei în calitatea sa de director general al Direcției Generale Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale a semnat, stampilat și eliberat controversatele legitimații de serviciu în data de 2 septembrie. 

Citește și: Mister lămurit: diva de la Sănătate, angajată de concitadinul Indrei, șeful Resurselor Umane din MS

În urma scandalului de la Ministerul Sănătății, Laurențiu Lucian Indrei a fost nevoit să își dea demisia.

„Medicul Indrei și-a dat demisia marți seara, iar în cursul acestei zile urmează să fie semnat ordinul de ministru privind încetarea detașării pe funcția de director general”, susțin sursele din cadrul secretariatul general al ministerului Sănătății.

Newsweek România a încercat să obțină un punct de vedere de la directorul general Lucian Indrei, ministrul Nelu Tătaru și purtătorul de cuvânt Oana Grigore. Nici unul nu a răspuns. Până la publicarea acestui material, Ministerul Sănătății nu a făcut public rezultatul anchetei interne a Corpului de Control al MS și nici nu a vrut să răspundă solicitărilor Newsweek România.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te