Președintele le-a spus soldaților aflați în centrul de comandă că Beijingul trebuie să se concentreze acum pe pregătirea pentru război, deoarece securitatea națională a țării este "din ce în ce mai instabilă și incertă".
El a declarat că Beijingul trece la o "nouă eră" pentru China, în timp ce lumea "trece prin schimbări mai profunde, nemaiîntâlnite de un secol".
Xi Jinping a făcut o fotografie de grup împreună cu alți oficiali îmbrăcați în haine militare, pentru a sublinia trecerea în „noua eră” războinică.
China, care are a doua cea mai mare economie și armată din lume, a amenințat în repetate rânduri că va anexa Taiwanul prin forță dacă va fi necesar.
Experții spun că aceste semnale trimise de președintele chinez sunt "extrem de îngrijorătoare".
Dr. Alan Mendoza, directorul executiv al grupului pentru drepturile omului Henry Jackson Society din Londra, a declarat pentru Daily Mail:
„Comentarii ca acestea din partea lui Xi Jinping sunt extrem de îngrijorătoare. Ca o prioritate, națiunile occidentale trebuie să înceapă procesul de eliminare a întregii influențe chinezești din industriile critice, cum ar fi energia, apa și energia nucleară”, declară expertul.
„În continuare, trebuie să începem imediat procesul de decuplare a Chinei de la multe dintre rețelele noastre de aprovizionare pe care ne bazăm cel mai mult și să dezvoltăm altele noi cu națiuni partenere.
Dacă comunitatea globală va lovi China cu același nivel de sancțiuni care a paralizat Rusia, trebuie să fim pregătiți pentru bulversarea economică provocată de acestea. Dacă nu ne pregătim, ramificațiile economice vor fi de o asemenea amploare încât actuala criză a costului vieții cauzată de sancțiunile împotriva energiei rusești vor părea o picătură în ocean.”