VIDEO Zelenski a aterizat în România. Președintele ucrainean era păzit până-n dinți. Ce a făcut?

DE Alin Crișan | 12.04.2024 - 17:11
VIDEO Zelenski a aterizat în România. Președintele ucrainean era păzit până-n dinți. Ce a făcut? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Zelenski a aterizat, joi noaptea, în România. Președintele ucrainean a tranzitat județul Suceava pentru a ajunge în Ucraina. Liderul a fost păzit de o întreagă „armată”.

SHARE

O coloană oficială uriașă a tăiat azi noapte județul Suceava. Surse Digi24 au confirmat că era a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

VIDEO Zelenski a aterizat în România. Președintele ucrainean era păzit până-n dinți. Ce a făcut? 

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24: „Vorbim despre unul dintre cei mai bine păziți lideri ai lumii. De ce? Pentru că este ținta numărul 1 a celui mai criminal lider din lumea, adică a lui Putin.

A declarat Putin în mai multe rânduri că își dorește ca Zelenski să dispară indiferent de forma în care se întâmplă acest lucru. Știm că a fost o sumedenie de atentate la viața lui Zelenski, tocmai de aceea siguranța lui este una extrem de importantă.

Citește și: VIDEO Arma secretă invizibilă, ce dizolvă orice țintă de la km distanță, ar putea aunge în Ucraina

În imagini vedem zborul din Vilnius către Suceava, este un zbor pe care l-a făcut Zelenski la bordul unei aeronave după Summitul Inițiativei Celor Trei Mări, unde s-a întâlnit cu președintele Iohannis.

Pe traseul acesta a plecat din Statele Baltice și a venit către România. Foarte interesant acest detaliu pentru că până acum Zelenski obișnuia să facă traseul către țara sa din Polonia.

Vedem o schimbare de perspectivă în ceea ce privește importanța strategică regională a României. 

Mai exact, România este un furnizor de securitate și poate garanta integritatea celui mai vânat lider de pe pământ în aceste momente. Oficialii ucraineni au ales să facă această rută la Suceava pentru a garanta securitatea președintelui lor.

După ce a aterizat la Suceava, liderul ucrainean a plecat la bordul unei mașini bine blindată, cu suportul serviciilor române.

Vorbim de toate palierele de securitate națională, de la Poliție Locală până la Servicii de Informații s-au ocupat de securitatea lui Zelenski din Suceava până la ieșirea din România”.  

Citește și: 45.000.000 € a plătit guvernul lui Viktor Orban, ca să cumpere Euronews, punând condiții editoriale

Zelenski a participat joi la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, la Vilnius, în Letonia, unde s-a întâlnit inclusiv cu președintele Klaus Iohannis. Șeful statului scria pe platforma X că România a reiterat cu această ocazie „sprijinul ferm pentru Ucraina, pe toate dimensiunile relevante”.

„Discuție de fond cu președintele Zelenski în Vilnius, în marja summitului Iniţiativei celor Trei Mări. Am reiterat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina, pe toate dimensiunile relevante, precum și hotărârea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră durabilă și securitatea energetică”, a scris Iohannis pe X (fostă Twitter), după întâlnirea cu Zelenski, potrivit digi24.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te