VIDEO Zeci de danezi au petrecut o noapte într-un magazin de mobilă din cauza unei furtuni de zăpadă

DE Edi Neagu | 03.12.2021 - 11:10
Oamenii s-auuitat la televizor, așteptând să treacă furtuna. FOTO: captură video

O regiune a Danemarcei a fost paralizată de furtuna de zăpadă extrem de puternică.

SHARE

Un showroom s-a transformat peste noapte în dormitor pentru aproximativ 30 de persoane care au fost forțate de o furtună de zăpadă să rămână în magazin, reltează digi24.ro.

Şase clienţi şi 25 de angajaţi ai companiei au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea trecută dormind pe paturile şi canapelele expuse în filiala din Aalborg, din cauza ninsorilor abundente care au căzut în Danemarca miercuri seară, potrivit Agerpres.

Oamenii au băut bere şi cafea, au mâncat rulouri cu scorţişoară şi s-au uitat la televizor, la o partidă de fotbal, după ce au rămas blocaţi în magazinul retailerului suedez, situat în regiunea Iutlanda de Nord, arată imaginile surprinse de radioteleviziunea publică.

Citește și: Ultimatum rusesc: ori „scenariu de coșmar al confruntării militare” în Europa, ori NATO se restrânge

„Toţi au fost foarte amabili şi chiar am râs împreună de această situaţie, pentru că, probabil, nu vom mai avea parte niciodată de aşa ceva", a declarat, joi dimineața, una dintre clientele magazinului, Michelle Barrett.

Regiuni extinse din Danemarca, inclusiv capitala ţării, Copenhaga, au fost afectate de blocaje ale traficului rutier şi feroviar şi de întreruperi ale alimentării cu energie electrică din cauza viscolului.

Citește și: ICCJ: Iliescu poate fi anchetat penal privind moartea a patru persoane la Mineriadă

În Aeroportul din Aalborg, aproximativ 300 de persoane au trebuit să rămână peste noapte, întrucât cursele lor aeriene au fost amânate din cauza furtunii de zăpadă.

Şi alte regiuni daneze s-au confruntat cu mai multe probleme în noaptea de miercuri spre joi. Pe podul Storebaelt, care face legătura între insulele Funen şi Zealand, prelata unui camion încărcat cu colete a fost smulsă de viscol, potrivit unor imagini difuzate de postul de televiziune TV2.

„Camionul era suspendat deasupra apei. Cred că unele dintre cadourile de Crăciun au ajuns în apă”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei locale pentru TV2. Din fericire, incidentul nu a provocat victime.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.