VIDEO "Vulturul întunecat": Arma hipersonică a armatei SUA. Rachetele ating ținte aflate la 2.800 km

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.10.2022 - 20:44

Statele Unite sunt pe cale să dezvolte o nouă super armă. Dark Eagle - arma hipersonică cu rază lungă de acțiune a armatei americane, sau LRHW, a ajuns într-un stadiu critic, cu cel puțin două teste programate în următoarele 12 luni.

SHARE

Supranumită Dark Eagle (vulturul întunecat), aceasta este o armă terestră pe care soldații s-au antrenat deja, astfel încât se așteaptă ca testele să fie un succes. LRHW are o rază de acțiune de aproximativ 2.776 de km. Acesta va fi un atu valoros în regiunea Indo-Pacific, unde arma ar putea fi amplasată în Japonia, Filipine sau Coreea de Sud.

Vulturul întunecat: Pregătirea pentru tragerile reale

Dark Eagle mobil va fi format dintr-un camion și o remorcă, un centru de operațiuni de luptă și patru lansatoare.

Lockheed Martin va fi contractorul principal, cu un ajutor din partea Dynetics. (Lockheed va integra sistemul, iar Dynetics va asambla corpul de alunecare hipersonic). Corpul glisant hipersonic comun poate fi folosit de alte ramuri ale armatei, dar armata va avea un sistem de lansare unic și specific pentru personalul său.

Citește și: VIDEO Sondaj secret al Kremlinului: Rușii sunt întrebați dacă sunt pregătiți „să piardă Crimeea”

Dark Eagle va zbura cu o viteză mai mare de Mach-5 și va putea manevra la diferite altitudini pentru a depăși apărarea aeriană inamică. Sistemul a fost proiectat cu ajutorul realității virtuale și augmentate, primind o asistență amplă din partea soldaților. Acest proces este conceput pentru a reduce riscul de derapaj și de depășire a costurilor. Până în prezent, Dark Eagle se încadrează în termen și în buget. Arma hipersonică ar trebui să ajungă în unități în octombrie 2023.

Soldații de artilerie de la Baza comună Lewis-McChord, Washington, s-au antrenat deja pe hardware și așteaptă doar să testeze racheta pentru acțiuni de tragere reală în lunile următoare.

Citește și: VIDEO Forțele ucrainene au distrus o coloană de sisteme Grad MLRS și Uragan MLRS cu ajutorul HIMARS

Dark Eagle este unul dintre cele mai importante 35 de programe de modernizare ale armatei. Ramura de artilerie de câmp a armatei va opera, de asemenea, racheta Precision Strike Missile și tunul de artilerie cu rază de acțiune extinsă, iar împreună, aceste sisteme vor transforma ramura într-o forță de luptă a secolului XXI.

Pregătirea sistemului Dark Eagle

Batalionul 5, Regimentul 3 Artilerie de câmp al armatei, Brigada 17 Artilerie de câmp a armatei, cunoscut sub numele de "Bateria Vulturul Întunecat", este pregătit pentru provocarea de a opera aceste sisteme. Acești soldați și-au dezvoltat propriile tactici, tehnici și proceduri în ultimii doi ani și și-au validat și antrenat sarcinile pentru viitoarele teste Dark Eagle.

Aceștia au folosit pentru prima dată laptopuri și tablete pentru "jocuri de război" digitale în clasă. Apoi, au extins activitatea la sistemul de lansare hardware Dark Eagle, unde au oferit feedback-ul lor Biroului pentru capacități rapide și tehnologii critice al armatei.

Armata americană a fost criticată pentru că a rămas în urma Chinei și a Rusiei în dezvoltarea armelor hipersonice, dar se pare că armata a recuperat decalajul - Dark Eagle va fi esențial pentru a egaliza scorul cu adversarii. 

Va fi interesantă desfășurarea finală a lui Dark Eagle în Indo-Pacific. Probabil că va fi staționat în Okinawa sau în Coreea de Sud, menținând China și Coreea de Nord în vizor. Mobilitatea sa rutieră îi poate permite o mai mare capacitate de supraviețuire în cazul unui contraatac.

Armata va continua să testeze Dark Eagle pe parcursul următoarelor 12 luni și se speră că sistemul va putea fi complet desfășurat până în anul fiscal 2024.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te