VIDEO Ultima zi în care britanicii își pot lua rămas bun de la Regină. Biden a ajuns la Londra

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.09.2022 - 12:59

Demnitari şi capete încoronaţi care vor asista la funeraliile Reginei Elizabeth II au început să sosească la Londra, printre aceştia fiind şi preşedintele american Joe Biden, care a aterizat, sâmbătă seara, în apropierea capitalei sub înaltă supraveghere.

SHARE

Şeful de la Casa Albă şi soţia sa Jill urmează să se reculeagă, duminică, la ora 17.00 GMT (19.00 - ora României, la sicriul monarhului.

Nu se ştie dacă Westminster Hall va fi evacuată cu această ocazie pentru a garanta siguranţa preşedintelui american. În timpul momentelor de reculegere ţinute de membrii familiei regale sau de alţi şefi de stat, fluxul de vizitatori nu fusese întrerupt.

Joe Biden va participa duminică seara la o recepţie găzduită de regele Charles III la Palatul Buckingham pentru demnitarii prezenţi.

Citește și: VIDEO Un rus se crede Chuck Norris și vrea să cucerească singur un deal. Pus pe fugă cu grenade

 Pentru rege, întâlnirile diplomatice au început sâmbătă când a primit reprezentanţii celorlalte 14 naţiuni ale Commonwealth-ului, printre care Canada, Noua Zeelandă şi Australia.

Londra se pregăteşte intens pentru primele funeralii de stat de la cele ale fostului premier Winston Churchill în 1965. Evenimentul atrage oaspeţi distinşi în capitală, printre care, pe lângă preşedintele american, omologul său francez Emmanuel Macron, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von. der Leyen şi preşedintele Consiliului European Charles Michel.

Citește și: VIDEO Alain Robert, zis "Spiderman din Franța", a escaladat Turnul Total din Paris la 60 de ani

Vor fi prezenţi şi preşedinţii turci Recep Tayyip Erdogan şi brazilianul Jair Bolsonaro, împăratul japonez Naruhito pentru prima sa călătorie în străinătate de la urcarea pe tron ​​în 2019 sau chiar prinţul saudit Mohammed ben Salmane, cunoscut sub numele de „MBS”.

Au fost invitate multe capete încoronate, precum Prinţul Albert de Monaco sau Regele Spaniei Felipe VI, precum şi tatăl său Juan Carlos I, care a abdicat în 2014 şi acum trăieşte în exil în Emiratele Arabe Unite.

Siria, Venezuela, Afganistanul, Myanmar, Rusia şi Belarus nu au fost invitate - în timp ce Iranului, Coreei de Nord şi celor din Nicaragua li s-a cerut să trimită doar un diplomat de rang înalt, arată news.ro.

Regele Charles al III-lea oferă o recepţie pentru oaspeţii care sosesc pentru funeraliile

 

Regele Charles al III-lea îi primeşte şi oferă o recepţie pentru oaspeţii care sosesc pentru funeraliile care vor avea loc luni; Un minut de reculegere va fi ţinut pe întreg teritoriul Regatului Unit la ora 19:00 GMT.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este expus public pentru ultima zi, duminică, în cursul serii urmând să fie ţinut un minut de reculegere la nivel naţional în memoria sa, înaintea funeraliilor de stat de luni,

Omaginiile populației, doar azi

Duminică este a patra şi ultima zi în care britanicii şi oameni din întreagă lume vor putea săi aducă un omagiu Reginei Elizabeth II la Westminster Hall.

 
La ora locală 20:00 (ora 22.00, ora României) se va ţine un minut de reculegere în întreg Regatul Unit. 

Potrivit BBC, oamenii sunt încurajaţi să marcheze momentul în privat în propriile case, pe stradă cu vecinii sau la evenimente comune. Înainte de acest moment, va avea loc o slujbă religioasă la Kelpies, sculpturi cu cap de cal de 30 de metri înălţime, lângă Falkirk.

 Nouăzeci şi şase de felinare - câte unul pentru fiecare an al vieţii Reginei - vor pluti pe apa din jurul statuilor.

Tot duminică, regele Charles III se va întâlni cu premierul Liz Truss la Palatul Buckingham.

Regele şi Camilla, Regina Consortă, vor primi, de asemenea, şefi de stat şi alţi demnitari cu rang înalt. În cursul zilei, premierul Truss se va întâlni cu o serie de lideri străini, printre care premierul canadian Justin Trudeau şi preşedintele polonez Andrzej Duda.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te