VIDEO Ucraina forțează negocieri de pace atacând Moscova și Sankt Petersburg. De ce se opun SUA?

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.08.2024 - 08:56
VIDEO Ucraina forțează negocieri de pace atacând Moscova și Sankt Petersburg. De ce se opun SUA? - Foto: Profimedia Images
VIDEO Ucraina forțează negocieri de pace atacând Moscova și Sankt Petersburg. De ce se opun SUA? - Foto: Profimedia Images

VIDEO Ucraina forțează negocieri de pace atacând Moscova și Sankt Petersburg. SUA se opun pentru că unele rachete care ar urma să fie folosite au compoinente SUA:

SHARE

În dimineața zilei de 27 august, mai multe bombardiere Tu-95MS au decolat din Engels, Rusia. „A fost înregistrată decolarea mai multor Tu-95ms de pe aerodromul Engels.

Citește și: Cum se apără România după ce a dat Ucrainei un sistem Patriot? Baraj de rachete în Capitală și Buzău

VIDEO Ucraina forțează negocieri de pace atacând Moscova și Sankt Petersburg. De ce se opun SUA?

Pentru a doua dimineață la rând, Federația Rusă a lansat un atac combinat masiv asupra teritoriului Ucrainei. După zecile de drone kamikaze, care au terorizat ucrainenii încă din noaptea precedentă, ocupanții au lansat rachete la primele ore ale dimineții, provocând o alertă aeriană în întreaga țară.

Citește și: VIDEO Rusia a aflat unde sunt F-16 din greșeala Ucrainei. Putin a lansat sute de drone

Până acum se știe că rachete trase din sud și nord-est au zburat spre Ucraina. Acestea au zburat în principal în direcția regiunilor vestice. Astfel, din regiunea Khmelnitski au fost raportate explozii. De asemenea, se știe despre lovituri cu rachete balistice pe Krivoi Rog și trei rachete hipersonice „Kinzhal” pe regiunile vestice.

 Forțele aeriene au raportat drone care survolează regiunile Kherson, Kirovograd, Sumy, Poltava, Cernihiv, Zhytomyr.

Pe de altă parte, Ucraina solicită aprobarea de a ataca ținte din Rusia folosind rachete Storm Shadow pentru a exercita presiuni asupra Moscovei în vederea negocierilor, dar nu a obținut încă sprijinul partenerilor.

Ucraina urmărește să obțină permisiunea din partea Regatului Unit de a folosi rachete cu rază lungă de acțiune Storm Shadow împotriva unor ținte aflate în interiorul Rusiei, o strategie care ar putea forța Moscova să înceapă negocieri pentru a pune capăt conflictului, relatează The Guardian, citând oficiali ucraineni de rang înalt.

Una dintre surse a declarat că Rusia ar fi de acord cu negocierile doar dacă ar realiza că Ucraina ar putea „amenința Moscova și Sankt Petersburgul”.

Utilizarea Storm Shadow pentru a lovi adânc în teritoriul rus ar demonstra Kremlinului că facilitățile militare din apropierea capitalei ruse sunt amenințate de atacuri directe, au declarat alte surse din publicație.

Cu toate acestea, această strategie comportă riscuri și nu a primit încă sprijinul SUA. Deși rachetele Storm Shadow au fost dezvoltate ca parte a cooperării anglo-franceze, unele componente sunt furnizate de Statele Unite, ceea ce înseamnă că permisiunea pentru utilizarea lor în Ucraina trebuie să vină și de la Casa Albă. Cu toate acestea, Casa Albă a refuzat până acum, temându-se de o escaladare a conflictului.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te