VIDEO Ucraina a aruncat în aer încă o bază a Rusiei din Siria. „Lichidăm forțele ruse de oriunde”

DE Adina Mutăr | 16.09.2024 - 21:26

Ucraina a aruncat în aer încă o bază a Rusiei din Siria. „Lichidăm forțele ruse de oriunde”. Forțele speciale din grupul Himik al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ucrainei au atacat o bază militară rusă din Siria în dimineața zilei de duminică, 15 septembrie.

SHARE

Ucraina a aruncat în aer încă o bază a Rusiei din Siria. „Lichidăm forțele ruse de oriunde”. 

Kyiv Post a obținut filmări exclusive cu baza vizată de forțele speciale GUR, folosită de forțele ruse pentru a fabrica și testa drone de atac, precum și pentru a produce „dispozitive explozive improvizate camuflate”, ale căror focoase au fost depozitate la fața locului, a comunicat GUR.

Ucraina a aruncat în aer încă o bază a Rusiei din Siria. „Lichidăm forțele ruse de oriunde”

În videoclipul exclusiv obținut de Kyiv Post, filmat de un ofițer de informații, un steag GUR este vizibil în spatele unei berme aflate la distanță de un garaj folosit ca bază rusă.

La scurt timp, la baza rusă a avut loc o explozie, urmată de detonarea muniției.

Experții militari și în explozivi de la Kyiv Post au examinat videoclipul și au considerat că explozia a fost cel mai probabil declanșată de focuri de armă asupra explozivililor plantați în interiorul bazei.

Kyiv Post nu a putut verifica în mod independent locația sau ora atacului, dar se pare că Ucraina a aruncat în aer încă o bază a Rusiei din Siria pe un teren deșertic, în plină zi. 

La sfârșitul lunii iulie, Kyiv Post a primit câteva videoclipuri și fotografii exclusive care arată operațiuni speciale ale unităților GUR de distrugere a forțelor ruse din Siria.

Potrivit surselor Kyiv Post din serviciul special, grupul Himik a mai efectuat o nouă lovitură complexă asupra forțelor de ocupație ruse din Siria la sfârșitul lui iulie 2024. De această dată, ținta atacului a fost echipamentul militar rusesc de pe aerodromul Kuweires, situat la est de Alep. 

Citește și: VIDEO Moscova, în șoc. Rebelii din Mali ridică steagul Ucrainei și-l lasă pe Putin fără miliarde $

La începutul lunii iunie, Kyiv Post a publicat, de asemenea, imagini exclusive cu forțele speciale ucrainene care atacă punctele de control ale rușilor,  patrulele și coloanele de echipament militar în Înălțimile Golan din Siria.

Potrivit sursei GUR a Kyiv Post, de la începutul anului, forțele siriene de opoziție, cu sprijinul luptătorilor ucraineni, au lovit de nenumărate ori instalațiile militare rusești aflate sub controlul așa-numitului Grup al Forțelor Armate Ruse din Republica Arabă Siriană.

Citește și: VIDEO Serviciile speciale ale Ucrainei interoghează mercenari ruși în Sudan. Ce obiective au?

Intervenția Rusiei în Siria în 2015, care a vizat inițial sprijinirea regimului președintelui Bashar al-Assad în timpul războiului civil, a dus la desfășurarea permanentă a mii de trupe rusești.

În toamna anului trecut, Putin a transferat unele trupe și echipamente din Siria pe câmpul de luptă din Ucraina, lăsându-și forțele din Siria mai vulnerabile la atacurile ucrainene din regiune.

Datorită prezenței lor prelungite în regiune, rușii au creat numeroase centre de recrutare în Siria pentru a înrola mercenari pentru războiul din Ucraina.

Recrutarea de mercenari este supravegheată de Centrul pentru Reconcilierea Părților și Managementul Mișcării Refugiaților de la baza aeriană Hmeimim, ocupată de Rusia.

Acolo, mercenarilor li se eliberează pașapoarte rusești și apoi sunt încorporați în Forțele Armate Ruse.

Șeful GUR, Kirilo Budanov, a promis că va „distruge criminalii de război ruși oriunde în lume s-ar afla”.

Operațiuni ale GUR au fost înregistrate și în Sudan și, recent, în iulie, în Mali împotriva mercenarilor ruși Wagner.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te