VIDEO Soloviov se laudă că Putin are o rachetă nucleară care ar putea lovi Londra în nouă minute

DE Daniel Toșa | 07.11.2022 - 11:42
Soloviov se laudă că Putin are o rachetă nucleară care ar putea lovi Londra în nouă minute - FOTO: Profimedia

Prezentatorii de televiziune ruși au făcut în mod constant propagandă menită să provoace teamă în străinătate și să trezească spiritele cetățenilor săi și de multe ori acest lucru pare să implice discuții despre apocalipsa nucleară.

SHARE

Un prezentator de televiziune rus a intrat în direct pentru a se lăuda cu cât de repede ar putea ajunge la Londra o rachetă nucleară care să pună capăt lumii.

Afirmațiile au fost făcute de Vladimir Solovyov, care discuta despre capacitățile rachetelor hipersonice Kinzhal.

El a spus: "Toată lumea de acolo devine isterică astăzi pentru că poate ajunge la Londra din Belarus în 9 minute".

Videoclipul a fost postat pe Twitter cu subtitrare în limba engleză de către creatorul Russian Media Monitor, Julia Davis.

Citește și: VIDEO Cauciucuri de iarnă sau „All-Seasons”? Grosimea zăpezii și stilul de condus motivează alegerea

Racheta Kinzhal 

Capabil să transporte un focos nuclear la bord, Kh-47M2 Kinzhal are o rază de acțiune de 2.000 km, potrivit Missile Defense Project.

Citește și: NEWSWEEK IT&C SUMMIT: „Challenges and Business Solutions”, 8 noiembrie 2022

În mod înfricoșător, Solovyov a declarat: "Racheta Killjoy, cunoscută și sub numele de Kinzhal, are o rază de acțiune de peste 2.000 km și poate atinge o viteză de 12 ori mai mare decât viteza sunetului, 9 minute și "bună ziua Londra!" sau mai degrabă "Bună ziua și la revedere Londra!"".

Discuția despre capacitatea Rusiei de a distruge Marea Britanie nu a fost o noutate de la invazia Ucrainei.

În septembrie, Andrey Gurulyov, un deputat în Duma de Stat, a declarat că armele nucleare ale Rusiei ar putea transforma Marea Britanie într-un "deșert marțian".

Afirmațiile sale au venit în timp ce încerca să își încordeze mușchii cu privire la motivul pentru care Rusia nu ar trebui să se teamă de politica NATO de răspuns colectiv la agresiunea împotriva țărilor membre.

El a spus: "Președintele Joe Biden spune că ar exista o reacție, conform articolului 5, dar dacă transformăm insulele britanice într-un deșert marțian în 3 minute, folosind arme nucleare tactice, nu strategice, ei ar putea folosi articolul 5, dar pentru cine? O țară inexistentă, transformată într-un deșert marțian? Ei nu vor răspunde".

Afirmațiile înfricoșătoare vin ca un răspuns perceput la sprijinul deschis al Regatului Unit pentru Ucraina de la începutul războiului.

Boris Johnson, prim-ministrul pentru o mare parte a invaziei, a fost un aliat de frunte al Kievului și a efectuat mai multe vizite în națiunea devastată de război.

De asemenea, a jucat un rol important în antrenarea forțelor ucrainene.

Guvernul ucrainean a declarat: "Am instruit 27.000 de membri ai forțelor armate ucrainene din 2015, iar în ultimul an am furnizat sute de rachete, cinci sisteme de apărare aeriană, 120 de vehicule blindate și peste 200.000 de echipamente militare neletale".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te