VIDEO Rușii, „vânați” de ucraineni cu obuze, mitraliere, grenade românești. Cum au ajuns pe front?

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.06.2024 - 11:01
VIDEO Rușii, vânați de ucraineni cu obuze, mitraliere, rachete românești. Cum au ajuns pe front? - Foto: gadget.com (Imagine cu caracter ilustrativ)

Rușii, vânați de ucraineni cu obuze, mitraliere, rachete românești, este știrea publicată, ieri, de o publicație militară ucraineană. Aceasta spune că există o cooperare strânsă în România și Ucraina la nivel militar.

SHARE

NAUDI din Ucraina și PATROMIL din România AU semnAT un acord pentru a produce mai multe arme și muniții
În cadrul expoziției internaționale Eurosatory 2024, care a avut loc la Paris în perioada 17-21 iunie, Asociația Națională a Industriilor de Apărare din Ucraina (NAUDI) a semnat un important memorandum de cooperare cu asociația românească a industriei de apărare PATROMIL.

VIDEO Rușii, „vânați” de ucraineni cu obuze, mitraliere, rachete românești. Cum au ajuns pe front?

Potrivit NAUDI, acesta "deschide o nouă etapă în cooperarea dintre companiile de apărare ucrainene și românești" și permite schimbul de experiență, tehnologii și resurse.

"Împreună cu colegii noștri români, plănuim să stabilim și mai multe proiecte pentru întreținerea echipamentelor și producerea de muniție pentru Forțele de Apărare ucrainene", se arată în comunicat.

Trebuie remarcat faptul că, în timp ce NAUDI reunește aproximativ cincizeci de companii private ucrainene din domeniul apărării, printre care Ukrainian Armour și Ukrspecsystems, PATROMIL reunește interesele a peste 200 de companii românești din domeniul apărării.

O cooperare militară

Merită să amintim că Ucraina a primit în mod activ arme românești, inclusiv APR-40 MLRS, obuziere TAB-71, muniție de 122 mm și 152 mm, lansatoare de grenade, mitraliere și "multe altele", care au fost anunțate oficial abia în mai 2024. Deși Bucureștiul anunțase livrarea în primăvara anului 2022. Și mai merită adăugat că România a dotat Ucraina cu Patriot, ceea ce ieșea din sfera imposibilului.

De asemenea, România este acum unul dintre centrele de producție de muniție, în timp ce își construiește în mod activ propriile instalații și reia producția de praf de pușcă și explozibili. Și este demn de remarcat faptul că, în februarie 2023, compania românească de apărare de stat Romarm a început o cooperare cu compania coreeană Hanhwa, care se referea la producția acestor componente, deoarece nu este suficient să "faci pur și simplu mai multă muniție".

În cele din urmă, România implică acum foarte activ giganții din domeniul apărării în dezvoltarea propriului complex industrial de apărare, iar giganții din domeniul apărării intră activ în țară.

De exemplu, la începutul anului, Rheinmetall a achiziționat compania românească Automecanica Mediaș, care este direct legată de necesitatea de a repara și întreține echipamentele militare occidentale ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Iar Raytheon, împreună cu Electromecanica din România, va produce în țară racheta antiaeriană Stunner din sistemul Sling of David, care este integrată în noua versiune Patriot PAAC-4 a Patriot.

Cu alte cuvinte, tocmai aceste procese verticale și orizontale sunt cele care fac posibilă crearea unui complex militar-industrial occidental cu adevărat unificat, din care Ucraina ar trebui să facă parte, scrie defence-ua

Citește și: VIDEO Sistemul de rachete românesc MLRS APR-40 în Ucraina. Atacă devastator în prima linie

Newsweek a publicat un VIDEO cu lansatorul de rachete românesc în funcțiune pe frontul din Ucraina a fost lansat pe rețelele de socializare.

Primul videoclip al sistemului românesc MLRS APR-40 de 122 mm sosit în Ucraina a apărut în urmă cu un an, dar nu a fost raportat și nici numărul care a fost transferat nu este necunoscut.

APR-40 MRL este o copie românească licențiată a BM-21 Grad MRLS. Au fost dezvoltate de Aerostar S.A în 1978.

Lansatorul este instalat pe șasiul camionului DAC 665T- 6×6. DAC 665T MRLS poate trage atât lovituri simple, cât și salve.

Pe larg mai jos:

Citește și: VIDEO Cum îi toacă ucrainenii pe ruși cu lansatorul APR-40 din România: 40 de rachete în 30 secunde

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te