VIDEO Rusia atacă intens Harkov de pe o șosea națională. Mașinile stau să se termine rachetele Grad

DE Adina Mutăr | Actualizat: 17.05.2024 - 18:02
Cum atacă Rusia Harkov de pe o șosea națională. Mașinile așteaptă să se termine rachetele Grad - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Cum atacă Rusia Harkov de pe o șosea națională. Mașinile așteaptă să se termine rachetele Grad. Oleksandr Sîrski, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, se așteaptă la lupte grele în regiunea Harkov, unde rușii pregătesc noi ofensive.

SHARE

Cum atacă Rusia Harkov de pe o șosea națională. Mașinile așteaptă să se termine rachetele Grad.

Peste 30 de batalioane ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost dislocate în Harkov pentru a stopa avansul rușilor, care atacă continuu.

Rușii au ocupat doar prima linie de apărare și zona gri și îi țin pe ucraineni sub foc continuu, trag cu sisteme de rachete Grad inclusiv de pe o șosea din Belgorod. A transferat acum forțe semnificative în poziții pregătite dinainte. 

Rusia atacă intens Harkov de pe o șosea națională. Mașinile stau să se termine rachetele Grad

„Ne dăm seama că vor fi lupte grele, iar inamicul se pregătește pentru asta”, a declarat Sîrski, potrivit European Pravda.

Forțele ucrainene trebuie să facă totul pentru a preveni avansarea în continuare a trupelor ruse. Pentru aceasta, trebuie să-și mențină pozițiile lansând atacuri aeriene, atacuri cu rachete, artilerie și atacuri cu tancuri asupra rușilor.

Forțele ucrainene trebuie să provoace cât mai multe pierderi rușilor și să creeze condițiile pentru înfrângerea lor de pe flancuri și din spate de pe diferite fronturi cu ajutorul grupurilor și unităților mobile de asalt, spune Sîrski.

De asemenea, armata ucraineană trebuie să-și folosească superioritatea în atacul cu drone combinat cu utilizarea sistemelor de război radio-electronice și a focului de artilerie precis.

Citește și: De ziua Flotei Mării Negre a Rusiei, Ucraina a distrus cu Storm Shadow o bază secretă din Crimeea

Rușii nu au ajuns la „linia concretă de apărare” în Harkov, a precizat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, subliniind că  au ajuns doar pe prima linie.

„Prima linie nu este granița. Este imposibil să construim fortificații acolo. Această linie a fost construită în război, sub foc constant, de către militarii noștri”, a declarat Zelenski, după ce s-a reproșat că fortificțiile n-au rezistat asaltului rușilor.

Citește și: Pentagonul, operațiuni speciale în „țări prietenoase” amenințate de Rusia. România, sub protecție

Președintele a subliniat că abia următoarele linii sunt fortificații de apărare construite de autoritățile locale, „mai departe de arme, de obuze, de bombardamente”.

La 10 mai, forțele de ocupație ruse și-au intensificat atacurile în nordul regiunii Harkov și au luat o serie de așezări în zona gri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te