VIDEO Regina Elisabeta a II-a absentează prima dată în 70 de ani de la un eveniment din Scoția

DE Bianca Iosef | 02.09.2022 - 16:20
Regina Elisabeta a II-a a Angliei- Foto: PROFIMEDIA IMAGES

Regina Elisabeta a II-a, care se confruntă cu probleme de mobilitate, nu va participa la Braemar Highland Gathering din Scoţia, un eveniment cu o îndelungată tradiţie, de la care suverana Marii Britanii va absenta pentru prima dată de când a urcat pe tronul ţării acum 70 de ani.

SHARE

O sursă de la Palatul Buckingham a dezvăluit vineri că decizia a fost luată cu scopul de a menaja confortul fizic al suveranei. Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, va participa însă la acel eveniment, conform planurilor iniţiale, a adăugat aceeaşi sursă.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, şi-a redus frecvenţa apariţiilor publice în ultimele luni din cauza stării sale de sănătate. Suverana Regatului Unit a petrecut o noapte într-un spital din Londra în octombrie 2021 din cauza unei afecţiuni a cărei natură nu a fost făcută publică.

Miercuri, un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham a declarat că regina Elisabeta a II-a îl va numi pe noul prim-ministru al Marii Britanii la Castelul Balmoral, reşedinţa sa oficială din Scoţia, nu la Palatul Buckingham din Londra, invocând problemele de mobilitate ale suveranei.

Citește și: 29 de persoane, printre care și copii, au o fost implicate într-un accident rutier pe E 85

Braemar Gathering este o celebrare a unor jocuri, sporturi şi competiţii de dansuri scoţiene organizate în Braemar, un sat aflat la circa 96 de kilometri distanţă de Aberdeen şi care se învecinează cu Castelul Balmoral, reşedinţa de vară a monarhilor britanici.

Citește și: Povestea sfâșietoare a Margaretei Pogonat: A iubit un coleg cu 17 ani mai tânăr. Văduvă la 49 ani

Această întrunire există în forma sa actuală din 1832 şi a beneficiat cu regularitate de prezenţa suveranului britanic în exerciţiu şi a membrilor familiei regale încă de când regina Victoria a participat pentru prima dată la acest eveniment în anul 1848, au precizat organizatorii. Prinţul Albert a cumpărat domeniul Balmoral pentru soţia lui, regina Victoria, în 1844.

Braemar Gathering reprezintă una dintre puţinele ocazii în care regina poate fi văzută în public în perioada vacanţei sale pe care o petrece în Scoţia în lunile de vară.

Suverana patronează acest eveniment, care include şi o serie de probe insolite, precum aruncarea trunchiurilor de copac şi lupta cu odgonul. Potrivit organizatorilor, regina Elisabeta a II-a a participat la Braemar Gathering în fiecare an după ce a urcat pe tronul Marii Britanii în 1952. Evenimentul a fost anulat în 2020 şi în 2021 din cauza pandemiei de COVID-19, conform Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.