VIDEO Putin a condus exerciții nucleare masive. Biden: „Utilizare unei arme nucleare, o greșeală”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 27.10.2022 - 08:01
Putin a condus exerciții nucleare cu ținta „Occidentul”/foto: Profimedia Images

Forțele armate ale Federației Ruse, sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin, au efectuat "exerciții pentru un atac nuclear masiv cu forțe nucleare strategice", a comunicat Ministerul Apărării al Federației Ruse, potrivit agenției TASS.

SHARE

„Comandantul suprem suprem a efectuat exerciții desfășurate de forțele strategice de descurajare. Sub conducerea lui Vladimir Putin, s-au desfășurat exerciții la care au participat forțele strategice de descurajare terestre, maritime și aeriene, în timpul cărora au avut loc lansări practice de rachete balistice și de croazieră”, se arată în comunicat.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a anunțat că Rusia a efectuat exerciții pentru un atac nuclear masiv al forțelor nucleare strategice ale forțelor armate ruse "ca răspuns la un atac nuclear al inamicului".

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini cu zborul avioanelor strategice Tu-95MS în timpul exercițiilor cu forțele strategice de descurajare.

Două rachete strategice Tu-95MS au lansat rachete în timpul exercițiului, a anunțat șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat, de asemenea, imagini de la lansarea unei rachete balistice intercontinentale R-29RMU Sineva de pe submarinul nuclear Tula, precum și de la lansarea de antrenament și de luptă a unei rachete balistice intercontinentale RS-24 Yars de pe cosmodromul Plesețk.

Rusia a efectuat exerciții militare care simulează un atac nuclear de „represalii”, în timp ce președintele Joe Biden l-a avertizat pe Vladimir Putin că orice utilizare a unei arme nucleare ar fi o „greșeală incredibil de gravă".

Citește și

Aviz Moscovei. SUA desemnează regimul Assad ca autor al atacului cu arme chimice din Ghouta, Siria

Oficial american: „Evoluții îngrijorătoare" în ceea ce privește arsenalul nuclear al Rusiei

În timp ce supraveghea exercițiile, Putin a fost informat de către șeful său din domeniul apărării că manevrele de miercuri au fost menite să simuleze un "atac nuclear masiv" ca răspuns la un atac al inamicului, potrivit declarațiilor televizate.

„Rusia ar face o greșeală incredibil de gravă dacă ar folosi o armă nucleară tactică", a declarat marți Biden. Președintele a spus că a purtat discuții despre această posibilitate.

Statele Unite fuseseră notificate că Rusia va efectua exercițiul în conformitate cu obligațiile de control al armamentului, a declarat Pentagonul.

Temerile nucleare sunt ridicate din cauza unei serii de avertismente NOTAM (notice to air missions) și de avertismente de navigație rusești raportate în ultimele săptămâni.

Acestea indicau faptul că Kremlinul era în curs de a efectua teste sau exerciții de tragere reală.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder, a declarat că Rusia își respectă obligațiile de control al armelor și angajamentele de transparență făcând aceste notificări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te