VIDEO Prigojin îi jură credință lui Lukașenko. Mercenarii Wagner se pregătesc de misiuni în Belarus

DE Adina Mutăr | Actualizat: 20.07.2023 - 08:00
Prigojin îi jură credință lui Lukașenko (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: skynews

Prigojin îi jură credință lui Lukașenko. Mercenarii Wagner se pregătesc de misiuni în Belarus, potrivit unui video în care șeful lor îi anunță ce vor face în viitor.

SHARE

 Prigojin îi jură credință lui Lukașenko. Mercenarii Wagner se pregătesc de misiuni în Belarus, în primul rând în antrenarea armatei „fraților”.

În videoclip, Prigojin pare să fie în Belarus, felicitând mercenarii pentru sosirea lor.

Prigojin îi jură credință lui Lukașenko

"Ne-am luptat cu demnitate. Ați făcut multe pentru Rusia. Ceea ce se întâmplă acum pe front este o rușine, la care nu trebuie să participăm. Și așteptați momentul când ne putem dovedi pe deplin pregătirea. Prin urmare, s-a decis că vom rămâne ceva timp în Belarus”, le-a spus Prigojin mercenarilor, potrivit pravda.com.ua.

Prigojin spune în video că în acest timp, ei vor face din armata bielorusă „a doua armată a lumii” și, dacă va fi necesar, „ne vor ridica pentru ei”.

„Ne pregătim, ne ridicăm nivelul, iar după aceea vom porni pe drumul nostru – spre Africa, eventual ne vom întoarce la operațiunea militară specială împotriva Ucrainei în momentul în care suntem siguri că nu vom fi forțați să ne facem de rușine pe noi înșine și experiența noastră”, a spus Prigojin.

Mercenarii Wagner se pregătesc de misiuni în Belarus

500 de unități de echipamente de transport au sosit în ultimele zile lângă tabăra de corturi a mercenarilor Wagner din Belarus.

Imagini din satelit de la Planet Labs din 19 iulie arată cel puțin 485 de echipamente în apropierea satului Țel.

Cel mai probabil, acesta este echipamentul care se afla în convoaiele care au fost reperate zilele trecute pe autostrada M5 Gomel-Minsk: 55 de camioane cu copertină, unele cu remorci; 320 de vehicule similare ca dimensiuni cu pickup-urile UAZ, camionete, microbuze UAZ, microbuze de tip Gazelle, UAZ Patriots și autoturisme; 45 de autobuze cu diverse modificări; 65 de camioane cu diverse modificări, cel puțin opt platforme cu utilaje, în principal de construcție.

Aproape toate echipamentele se află în apropierea clădirilor care arată ca depozite, precum și a parcării auto din „orașul” militar.

Echipamente militare grele nu sunt vizibile.

Ucrainenii le-au minat drumul

După cum a raportat canalul Telegram/Belarusian Gayun, care monitorizează mișcarea echipamentelor militare pe teritoriul Belarusului, din 11 iulie au fost reperate în total 6 coloane de echipamente cu steaguri PMC „Wagner” și tricolore rusești. 

Citește și: Putin: Din noaptea asta, orice navă ce trece prin Marea Neagră spre Ucraina poate fi țintă

Forțele armate ale Ucrainei continuă să întărească și mai mult granița cu Belarus cu bariere explozive și neexplozive după sosirea mercenarilor Wagner, potrivit generalului Serhi Naiev. 

„Știm că mercenari ai PMC Wagner au sosit recent pe teritoriul Belarusului. Acum reacționăm și creăm astfel de condiții încât granița de stat a Ucrainei să fie complet impracticabilă pentru forțele inamice”.

Potrivit acestuia, doar pe unul dintre fronturile din regiunea Cernihiv, printre altele, forțele ucrainene au săpat peste 40 de kilometri de șanț antitanc.

Citește și: Rusia a adunat peste 100.000 de soldați, 900 de tancuri și 300 MLRS în zona Kupiansk. Ce vor să facă

În plus, au fost instalate peste 30.000 de mine de tot felul pentru a contracara forțele invadatoare.

„Vom întări în continuare tronsoanele frontierei de stat cu bariere neexplozive și explozive care vor fi o surpriză pentru inamic. Mergem înainte!"

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te