VIDEO Panică la bordul unui avion cu 135 de pasageri după ce carcasa motorului s-a desprins în zbor

DE Daniel Toșa | Actualizat: 08.04.2024 - 11:39
Panică la bordul lui avion cu 135 de pasageri după ce carcasa motorului s-a desprins în zbor - Foto: X/ @ImMeme0

Panică la bordul lui avion cu 135 de pasageri după ce carcasa unuia dintre motoare s-a desprins și a lovit un flaps de aripă în timpul decolării.

SHARE

Un avion Boeing 737, operat de Southwest Airlines, a fost nevoit să aterizeze de urgență după ce o capotă a motorului s-a desprins și a lovit un flaps de aripă în timpul decolării. Incidentul s-a petrecut duminică, cu 135 de pasageri și șase membri ai echipajului la bord, la Aeroportul Internațional Denver.

Panică la bordul lui avion cu 135 de pasageri după ce carcasa motorului s-a desprins în zbor

Pasagerii îngroziți au observat capota motorului, care acoperă motorul, fluturând în vânt în timpul decolării.

Incidentul de pe Boeing 737-800, vechi de nouă ani, a fost cea mai recentă alarmă de siguranță care a lovit producătorul de aeronave.

Un pilot a declarat că învelișul ar fi putut să se desprindă deoarece este posibil ca zăvoarele folosite pentru a-l ține în poziție să nu fi fost fixate corespunzător.

"Este puțin probabil ca capota să producă pagube care să amenințe să prăbușească avionul; s-ar putea desprinde și să lovească coada, dar este o posibilitate destul de rară și tot este puțin probabil să producă pagube care să pună viața în pericol.

Citește și: Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni, după ce un avion TAROM a fost lovit de un fulger

"Vântul ar putea ajunge în locuri ale motorului pentru care nu este proiectat; în timp, acest lucru ar putea provoca daune, dar nu este o amenințare imediată."

Chiar luna trecută, un alt zbor Southwest 737 a fost anulat după ce echipajul a raportat probleme la motor. Alte două 737 au raportat, de asemenea, probleme la motoare.

În ianuarie, un dop de ușă s-a desprins de pe un Boeing 737 Max 9 al Alaska Airlines la 400 de metri, lăsând o gaură imensă pe partea laterală a avionului.

Citește și: Ce s-a întâmplat după ce doi piloți au adormit chiar în timpul zborului. Ce au pățit?

Aceasta a dus la blocarea la sol a aproape 200 de Boeing 737 Max 9, ceea ce a dus la anularea a sute de zboruri.

Au existat și alte incidente. O săptămână mai târziu, o fisură a apărut în fereastra cabinei de pilotaj a unui 737 care zbura între Sapporo și Toyama, în Japonia.

Iar în martie 2019, 737 Max a fost consemnat la sol timp de 20 de luni, după două accidente similare care au făcut 346 de victime.

În cel mai recent incident, în care nimeni nu a fost rănit, aeronava s-a întors la Denver.

Pilotul a spus controlului traficului aerian că echipajul a fost alertat de pasageri care au spus că au auzit ceva lovind aripa.

Seria de incidente a afectat reputația companiei, prețul acțiunilor sale scăzând cu 27% de la începutul anului. Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a refuzat să confirme că este sigur pentru americani să zboare cu avioanele Boeing, potrivit The Telegraph.

Un purtător de cuvânt al Southwest a declarat: "Zborul Southwest 3695 s-a întors la Aeroportul Internațional Denver în această dimineață și a aterizat în siguranță după ce a avut o problemă mecanică. Lucrăm acum pentru a pune clienții în drum spre Houston cu o altă aeronavă. Echipele noastre de întreținere examinează aeronava".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te