VIDEO O libaneză a jefuit o bancă, „furând” banii proprii pentru a plăti tratamentul surorii ei

DE Elena Andrei | 14.09.2022 - 19:53
O libaneză a jefuit o bancă, „furând” banii proprii /foto: facebook
O libaneză a jefuit o bancă, „furând” banii proprii /foto: facebook
O libaneză a jefuit o bancă, „furând” banii proprii /foto: facebook

O libaneză a jefuit miercuri o bancă din Beirut cu un pistol de jucărie și a ieșit de acolo cu mii de dolari din banii ei pentru a plăti tratamentul pentru cancer al surorii sale, pentru că retragerea banilor este interzisă în Liban.

SHARE

Sali Hafiz, o activistă și designer de interior în vârstă de 28 de ani, a declarat că a reușit să „scoată” 13.000 de dolari din cei 20.000 de dolari pe care, potrivit acesteia, familia sa îi depusese.

Tratamentul împotriva cancerului pentru sora ei costă 50.000 de dolari, a spus ea.

Înregistrarea video o arată vorbind cu angajații unei bănci la recepție înainte de a scoate pistolul de jucărie, provocând panică celor aflați înăuntru.

Hafiz a transmis în direct o înregistrare video a raidului său asupra unei sucursale din Beirut a Blom Bank, în care poate fi auzită strigând la angajați să elibereze o sumă de bani, în timp ce intrările în bancă erau păzite de partenerii săi.

„Sunt Sali Hafiz, am venit astăzi pentru a lua depozitele surorii mele care este pe moarte în spital”, a spus ea în videoclip.

„Nu am venit să ucid pe nimeni sau să provoc un incendiu. Am venit să îmi revendic drepturile.”

Ea a declarat că a fost în repetate rânduri la bancă pentru a-și cere banii și i s-a spus că poate primi doar 200 de dolari pe lună în lire libaneze.

Depozitele bancare au fost înghețate timp de trei ani de către guvern după prăbușirea economică a Libanului în 2019, iar deponenții din Beirut au început să-și facă singuri dreptate. 

Un corespondent AFP aflat la fața locului a declarat că în timpul jafului, care a durat mai puțin de o oră, a fost turnată benzină în interiorul băncii.

Nadine Nakhal, o clientă a băncii, a declarat că intrușii „au stropit cu benzină peste tot înăuntru, au scos o brichetă și au amenințat că o vor aprinde”.

Ea a spus că femeia cu pistolul a amenințat că îl va împușca pe manager dacă nu-și primește banii.

Hafiz a declarat presei locale că a folosit pistolul de jucărie al nepotului ei pentru jaf, înainte de a pleca cu banii într-o pungă de plastic.

Citește și

VIDEO Forțele ruse ale FSB luate la țintă și în orașul Gegharkunik din Armenia

VIDEO Putin, doborât: Rușii fug „ca vântul” din Melitopol. Comandanții își vând casele din Crimeea

Sali își vânduse deja multe dintre bunurile personale și se gândise să-și vândă rinichiul pentru a finanța tratamentul împotriva cancerului al surorii sale în vârstă de 23 de ani.

„Îl implorasem înainte pe directorul sucursalei pentru banii mei și i-am spus că sora mea era pe moarte, nu mai avea mult timp la dispoziție”, a declarat ea în interviu. „Am ajuns la un punct în care nu mai aveam nimic de pierdut.”

Activista și complici ei au reușit să scape printr-o fereastră spartă din spatele băncii înainte de sosirea forțelor de securitate, a precizat corespondentul AFP.

Un grup numit Depositors' Outcry (Strigătul Deponenților) a ajutat la raidul asupra băncii, potrivit Associated Press.

Forțele de securitate care se aflau afară au arestat mai mulți activiști, inclusiv un bărbat care purta ceea ce părea a fi un pistol. Nu a fost imediat clar dacă era vorba și de un pistol de jucărie.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te