Nelson a afirmat că Statele Unite sunt implicate în cursa spațială cu Beijingul.
În 2035, a declarat acesta, China va finaliza construcția propriei sale stații lunare și va lansa mai multe programe. Administratorul NASA, în vârstă de 79 de ani, a recunoscut că agenția este de fapt foarte preocupată de „aselenizarea Chinei și de programul acesteia de deturnare a Lunii în scop militar”.
Pentru prima dată, sonda lunară chineză Chang'e 4 a reușit să cultive plante pe Lună în cadrul ambițioasei sale misiuni lunare, oferind un avantaj competitiv pentru NASA.
Experimentul privind biosfera lunară a fost realizat în parteneriat cu 28 de universități chineze. Fotografiile publicate de Administrația Spațială Națională a Chinei au arătat o sămânță de bumbac înmugurită care a încolțit și s-a transformat într-o materie biologică, în premieră.
Dezvoltarea lunară a marcat pentru China „finalizarea primului experiment biologic al omenirii pe Lună", a scris pe Twitter ziarul People's Daily, purtătorul de cuvânt al Partidului Comunist aflat la putere.
Citește și
VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer
Misterele Moscovei: Un alt milionar Gazprom, Iuri Voronov, împușcat mortal la reședința sa
China a reușit să cultive plante din semințe de rapiță și de cartof, dar semințele de bumbac au fost primele care au încolțit, a declarat profesorul Liu Hanlong de la Universitatea din Chongqing, citat de South China Morning Post.
În 1959, partea îndepărtată a Lunii a fost fotografiată pentru prima dată de nava spațială sovietică Luna 3 și, prin urmare, există nume rusești pentru caracteristicile proeminente ale părții îndepărtate, cum ar fi Mare Moscoviense.
Studii anterioare efectuate de NASA au arătat că scoarța de pe latura îndepărtată este mai groasă, ceea ce face probabil mai dificilă erupția magmei la suprafață, limitând cantitatea de bazalte mari.
NASA nu a trimis misiuni încă în această regiune a Lunii, deoarece ar putea fi dificil să mențină comunicarea cu Pământul din cauza perturbării semnalelor radio.
Astfel, China a devenit prima națiune care a ocolit această problemă prin fixarea unui satelit releu în cadrul misiunii Chang'e-4.