Misterele Moscovei: Un alt milionar Gazprom, Iuri Voronov, împușcat mortal la reședința sa

DE Elena Andrei | Actualizat: 05.07.2022 - 16:08
Reședința lui Iuri Voronov, unde acesta a fost găsit mort/foto: social media
Iuri Voronov, milionar care avea legături cu Gazprom/foto: social media

Un executiv rus legat de gigantul energetic Gazprom a fost găsit împușcat mortal în piscina reședinței sale de lângă Sank Petersburg.

SHARE

Un om de afaceri rus multimilionar a fost împușcat mortal în conacul său, fiind ultima victimă de elită dintr-o listă de personalități cu legături cu gigantul energetic Gazprom,  care a murit în ultimele luni.

Iuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, șeful unei companii de logistică care deținea contracte profitabile cu Gazprom în Arctica, a fost găsit mort în locuința sa dintr-o suburbie ultrabogată din Sankt Petersburg, luni, în jurul orei 14.00.

Voronov a fost găsit plutind în piscină cu o rană de glonț în cap, cu un pistol Grand Power în apropiere și mai multe cartușe pe fundul piscinei.

Este cel puțin al șaselea om de afaceri rus care moare în circumstanțe misterioase de la începutul anului, mulți dintre ei având legături cu Gazprom, iar doi dintre ei au murit în aceeași suburbie a Sankt Petersburgului ca și Voronov.

Comitetul rus de anchetă investighează moartea lui Voronov, pe care o atribuie în prezent unei „dispute cu partenerii de afaceri".

Ucideri, urmate de sinucideri și venin de broască râioasă

O serie de decese la alte reședințe din apropierea Sankt Petersburgului au dus la zvonuri că ar fi fost puse în scenă crime care să pară sinucideri.

Alexander Tiulakov, în vârstă de 61 de ani, un înalt funcționar financiar și de securitate al Gazprom, a fost găsit spânzurat în casa sa din exclusivistul cartier Leninski de către o amantă, în februarie.

Anchetatorii au declarat că acesta s-a sinucis, dar rapoartele poliției locale au afirmat că trupul său prezenta urme de bătaie, sugerând că spânzurarea a fost înscenată.

Cu trei săptămâni mai devreme, în același complex rezidențial, Leonid Șulman, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit înjunghiat mortal în baia sa.

Șulman era șeful departamentului de transport al Gazprom Invest, o ramură a gigantului energetic care se ocupă de proiectele sale de investiții.

Miliardarul Alexander Subbotin, în vârstă de 43 de ani, fost director executiv la gigantul energetic Lukoil, a fost, de asemenea, găsit mort în luna mai, după ce „a urmat sfaturi de la șamani". Una dintre teorii este că a fost otrăvit cu venin de broască râioasă ce i-a declanșat un atac de cord (!).

Citește și

VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer

VIDEO Accident terifiant: Un elicopter se prăbușește pe nava USS Green Bay. Trei morți

În aprilie, milionarul Vladislav Avaiev, în vârstă de 51 de ani, un fost oficial de la Kremlin, aparent s-a sinucis după ce și-a ucis soția, Elena, în vârstă de 47 de ani, și fiica, în vârstă de 13 ani.

El avea legături la nivel înalt cu principala instituție financiară rusă Gazprombank.

Prietenii au contestat informațiile potrivit cărora acesta ar fi fost gelos după ce soția sa a recunoscut că era însărcinată cu șoferul lor.

Există afirmații potrivit cărora acesta avea acces la secretele financiare ale elitei de la Kremlin.

Câteva zile mai târziu, multimilionarul Serghei Protosenia, în vârstă de 55 de ani, a fost găsit spânzurat în Spania, după ce și-ar fi ucis soția Natalia, în vârstă de 53 de ani, și fiica lor, Maria, cu un topor.

El a fost fost vicepreședinte al Novatek, o companie de asemenea strâns legată de Kremlin.

Ca și în cazul lui Avaiev, se sugerează că ar fi putut fi vorba de un asasinat făcut să pară o crimă și o sinucidere.

Săptămâna trecută, un multimilionar al telefoniei mobile și soția sa au fost găsiți înjunghiați mortal într-un alt caz care a ridicat semne de întrebare.

Evgheni Palant, în vârstă de 47 de ani, și soția sa Olga, în vârstă de 50 de ani, ambii de origine ucraineană, au fost găsiți cu multiple răni de cuțit de către fiica lor Polina, în vârstă de 20 de ani.

Informarea imediată a presei a susținut că femeia l-a ucis apoi și-a luat viața într-o criză de gelozie după ce Palant a spus că o părăsește.

Această ipoteză a fost puternic contestată de cei mai buni prieteni al cuplului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te