VIDEO Stive de sicrie într-un crematoriu din Germania din cauza pandemiei

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 20.01.2021 - 12:16
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte/FOTO: Reuters

Crematoriul din Meissen, în fosta Republică Democrată Germană, lucrează 24 de ore din 24, într-un oraș care se confruntă cu o creștere dramatică a numărului de victime COVID. Pe unele sicrie este scris „risc de infectare”, pe altele „corona”, scrie AFP.

SHARE

Saxonia, landul unde se află Meissen, este unul dintre cele mai afectate de pandemie, în condițiile în care a trecut relativ ușor peste primul val din primăvara anului trecut.

În trei decenii, Jörg Schaldach, directorul acestui crematoriu, nu a văzut niciodată un număr atât de mare de morți.

"A început la jumătatea lui noiembrie. Cifrele nu încetează să crească", a afirmat el. "Problema este că sunt pline camerele funerare frigorifice. Suntem în stare de catastrofă", continuă el, afirmând că nu are altă alternativă decât să folosească sala de ceremonie și de reculegere pentru a depozita sicriele.

Băncile și scaunele pe care se așezau de obicei rudele decedaților sunt acum împinse în spatele camerei, pentru a face loc rândurilor de sicrie de lemn. Multe sunt înconjurate cu o bandă de plastic transparent pentru a le sigila a doua oară pe cele cu victimele coronavirusului.

"În prezent, primim 400 (de sicrie) săptămânal pentru a fi incinerate", de două ori mai mult decât numărul obișnuit în perioada de iarnă, potrivit lui Schaldach.

Angajat al pompelor funebre, Matthias Möbius așteaptă de peste o oră în parcare pentru a primi aprobarea de a descărca un sicriu.

"În mod normal durează doar 15 minute, vii, descarci, mergi la birou pentru a face actele și e gata", explică el. "În aceste zile, durează mai mult de o oră și jumătate".

În spatele lui, alte trei mașini ale pompelor funebre își așteaptă rândul.

Möbius afirmă că, în cei peste 20 de ani de când are această meserie, iarna aceasta este "de departe" cea mai aglomerată.

Pentru a face față, crematoriul din Meissen lucrează acum 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, cu două cuptoare și 60 de incinerări zilnic, potrivit HotNews.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.