VIDEO Mărturia șocantă a unui elev care a scăpat din școala morții din Texas: Este timpul să muriți

DE Daniel Toșa | 27.05.2022 - 12:53
VIDEO Mărturia șocantă a unui elev care a scăpat din școala morții din Texas: Este timpul să muriți/FOTO: profimediaimages.ro

Un elev de clasa a patra care a supraviețuit împușcăturilor în masă de marți de la școala primară Robb din Uvalde, Texas, spune că atacatorul le-a spus copiilor: "E timpul să muriți."

SHARE

Supraviețuitorul a declarat că se afla într-o cameră care avea ușa comună cu sala de clasă în care bărbatul înarmat s-a baricadat prima dată în timpul împușcăturilor. În acel moment "a început să împuște copiii și profesorii care se aflau înăuntru", a declarat locotenentul Christopher Olivarez de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas.

"A intrat, s-a ghemuit puțin și a spus: "Este timpul să muriți"", a declarat băiatul. Părinții săi nu au dorit să fie identificat sau să fie filmat, dar băiatul a vrut să împărtășească ce s-a întâmplat.

Când el și ceilalți elevi din clasa alăturată au auzit focuri de armă, băiatul a spus că le-a spus prietenilor săi să se ascundă. El și alți patru s-au ascuns sub o masă care era acoperită cu o față de masă.

Citește și: VIDEO Turcia oferă un coridor pentru exportul de cereale ucrainene prin Bosfor, escortă și deminare

"Mă ascundeam cu greu", a spus băiatul. "Și îi spuneam prietenului meu să nu vorbească, pentru că ne va auzi", potrivit CBSnews.

La scurt timp după aceea, poliția a sosit la fața locului. Un ofițer le-a spus copiilor: "Țipă dacă ai nevoie de ajutor", și-a amintit băiatul.

Citește și: Generalul rus „măcelarul Ceceniei” spune când se termină războiul. Credeam că ne vor primi cu flori

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a declarat că trei ofițeri au fost răniți în timpul împușcăturilor, dar că toți sunt în stare bună.

Profesoara și-a sacrificat viața pentru a-i proteja pe copii

Când focurile de armă au încetat, elevul de clasa a patra a spus că a ieșit din ascunzătoarea sa, alături de prietenul său. El a spus că a știut că era sigur să facă acest lucru pentru că a văzut armura și scutul ofițerului. Și, deși ofițerii au fost cei care au oprit masacrul, băiatul a spus că profesoarele, Irma Garcia și Eva Mireles, au fost cele care au salvat viețile lui și ale altor copii.

"Erau profesoare drăguțe", a spus el. "Erau în fața colegilor mei de clasă pentru a mă ajuta. Pentru a-i salva".

„A murit ca o eroină”

"Ea s-a sacrificat protejându-i pe copiii din clasa ei", a scris Martinez pe Twitter. "Irma Garcia este numele ei și a murit ca o eroină".

Mireles, în vârstă de 44 de ani, era de asemenea o profesoară de clasa a patra care era educatoare de 17 ani. Într-o postare pe Twitter, fiica Adalynn a scris că mama ei "a sărit în mod altruist în fața elevilor ei pentru a le salva viețile".

"Mama mea frumoasă, îți mulțumesc pentru cele mai amuzante amintiri. Îți mulțumesc pentru cele mai frumoase momente din viața mea. Mulțumesc pentru că ai fost cea mai bună prietenă a mea", a spus ea. "...Ești atât de cunoscută de mulți acum și sunt atât de fericită că oamenii îți cunosc numele, acel chip frumos al tău și știu cum arată un erou."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te