VIDEO Jumătate dintre britanici cer ca Harry să fie retras de la succesiune după „scandalul Netflix”

DE Elena Andrei | 11.12.2022 - 18:07
Britanicii cer ca Harry să fie retras de la succesiune/Foto: Profimedia Images

Un sondaj exploziv a dezvăluit că jumătate dintre britanici cred că soților Sussex ar trebui să li se retragă titlurile regale, iar 42% cred că Harry nu ar mai trebui să facă parte din linia de succesiune, după „scandalul Netflix”.

SHARE

Documentarul Netflix de 100 de milioane de lire sterline al lui Harry și Meghan și declarațiile lor ulterioare au fost calificate drept un "circ" care a înfuriat cetățeni britanici, în timp ce casa regală s-a învăluit în tăcere.

Cei mai mulți britanici au sancționat „lipsa totală de clasă” a celor doi, în special a lui Meghan, care vor să ridiculizeze protocolul regal.

În special scena în care Meghan râde de reverența pe care a trebuit să o facă în fața reginei când a întâlnit-o prima oară, în timp ce Harry râde, a fost considerată de toată jena și „simplă ipocrizie”.

Pentru că există nenumărate fotografii în care persoane obișnuite fac reverențe în fața lui Megham și aceasta nu pare deranjată.

Citește și

Penurie de antibiotice în Europa. Producătorii de amoxicilina și cefalosporine au redus producția

Corupție la Bruxelles. Socialiști au luat mită de la un „stat din Golf” pentru a influența decizii

„Ea crede că reverența în fața reginei e ridicolă. Unele tradiții pur și simplu nu le-a putut înțelege, în timp ce pe altele, cum ar fi securitatea privată, o indemnizație mare pentru îmbrăcăminte și titluri, da”, comentează britanicii.

Prințul de Wales este puțin probabil să se împace vreodată cu fratele său după „trădarea de pe Netflix”, spun prietenii acestuia, în timp ce politicieni, personalități ale societății britanice au cerut ca Harry și „consoarta” să nu fie invitați la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea.

„Prințul William este un om foarte retras și ceea ce face Harry este anatema a tot ceea ce crede el. Și doar din acest motiv, este puțin probabil ca relația între frați să se poată repara vreodată. Prea multă apă a trecut pe sub pod”, spun surse de la casa regală.

Decizia soților Sussex de a înregistra în secret 15 ore de jurnale video, pe care le-au predat realizatorilor de documentare, a fost considerată o trădare de către casa regală.

Aceștia au început să filmeze în martie 2020 - cu aproape 12 luni înainte de a se retrage în mod oficial din funcția de membri ai familiei regale active de rang înalt.

Ducele și ducesa au semnat contracte profitabile, despre care se crede că valorează peste 100 de milioane de lire sterline, cu Netflix și Spotify după ce au renunțat la statutul de membri ai familiei regale care participă la evenimente oficiale.

În primele trei episoade din seria de șase episoade, Harry i-a acuzat pe membrii familiei regale că au un "nivel uriaș de prejudecată inconștientă" și că au colaborat cu presa care a vrut să o „distrugă" pe Meghan.

La rândul ei, Meghan susține că a primit puțin sprijin din partea Palatului Buckingham în calitate de nouă mireasă regală, spunând că nu au existat cursuri de etichetă și că a fost nevoită să caute pe Google imnul național.

De asemenea, ea a spus că i-a fost prea frică să poarte haine colorate căci „ar fi eclipsat-o pe regină”.

Minciuni, spun surse de la casa regală. Meghan a fost îndrumată de secretarul privat adjunct de încredere al reginei, Samantha Cohen, precum și de doamnele ei de onoare.

Lui Meghan i s-au oferit, de asemenea, zeci de întâlniri cu înalți oficiali, dar a refuzat să le urmeze sfaturile.

Ducesa a mai susținut că i s-a spus că nu o poate invita pe nepoata ei vitregă la nuntă. Persoane din interior spun că a fost chiar ideea ei să n-o invite.

În privința relațiilor cu mass media, Palatul a încercat, de fapt, din răsputeri să stingă scandalurile provocate de cuplul „rătăcit”. 

De altfel, cuplul a rămas fără susținători și în afara Marii Britanii. Prietenii lor, soții Obama, Oprah Winfrey, Tyler Perry, nu s-auînghesuit să le susțină „documentarul”. 

Chiar și Sir Elton John și Edward Enninful de la Vogue - doi prieteni vechi și influenți - s-au ferit să facă vreo referire la acest „proiect”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te