Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 22,92 %
Marcel Ciolacu 19,17 %
99,88 %
Elena Lasconi 19,16 %
George Simion 13,87 %
Click aici pentru rezultate complete

VIDEO Întrunire secretă la Ialta. SUA au cerut Ucrainei să negocieze cu rușii. „Imposibil”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 12.09.2022 - 17:59
Întrunire secretă la Ialta. SUA au cerut Ucrainei să negocieze cu rușii/foto: Profimedia Images
Întrunire secretă la Ialta. SUA au cerut Ucrainei să negocieze cu rușii/foto: Profimedia Images

Kievul nu a acceptat recomandările partenerilor occidentali de a începe discuții de pace cu Rusia și a cerut încetarea completă a ocupației Donbasului și a Crimeii la forumul Strategiei Europene de la Ialta (YES), a declarat Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Rejikov.

SHARE

European Pravda (EP) a dezvăluit  rezultatul întrunirii în articolul „Forumul de la Ialta, negocierile cu Rusia sunt în prezent imposibile", care a acoperit forumul Strategiei Europene de la Ialta (YES), ce s-a ținut în secret la Kiev.

Potrivit EP, în timpul ultimei vizite la Kiev, secretarul de stat american Antony Blinken a transmis mesajul lui Joe Biden privind necesitatea de a începe negocierile cu Putin.

Mai mulți oficiali ucraineni au refuzat în mod public o astfel de posibilitate în timpul forumului YES, dar au refuzat să spună care dintre parteneri au dat aceste recomandări.

„Am învățat multe în timpul războiului, inclusiv să învățăm să nu avem încredere în nicio ofertă de negocieri de pace care ne este propusă de partenerii noștri", a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Rejikov.

Citește și

Crimeea, elementul forte al negocierilor pentru încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina

VIDEO Imensa putere nucleară a SUA în 10.000 de filme declasificate. „Forța acestor arme e cumplită”

Acesta a clarificat, de asemenea, poziția Ucrainei cu privire la condițiile de începere a negocierilor cu Federația Rusă, adăugând că aceasta este o poziție nouă. Kievul nu va mai fi de acord cu condițiile oferite anterior rușilor, pe baza victoriei contraofensivei care i-a scos pe ruși complet din Harkov.

„Vă voi dezvălui un secret. La negocierile din Belarus și Istanbul, le-am spus rușilor că, pentru a continua discuțiile și a ajunge la acorduri, trebuie să retrageți trupele care au intrat în Ucraina după 23 februarie. A fost posibil atunci. Dar acum au depășit punctul care nu mai permite întoarcerea și o astfel de opțiune nu mai este posibilă de ceva vreme”, a declarat el.

Acum, Kievul cere încetarea completă a ocupației din Donbas și Crimeea.

„Opțiunile de la 24 februarie nu mai există. Trebuie să accepte granițele de la 1 decembrie 1991 (granițele statului ucrainean recunoscute la nivel internațional). Ieșiți afară", a subliniat Rejikov.

Ucrainenii au ajuns la graniță în Harkov

În regiunea Harkov, armata ucraineană a ajuns la granița cu Rusia, a declarat șeful Administrației militare a regiunii, Oleh Siniehubov.

„Inamicul își abandonează cu repeziciune pozițiile și fuge adânc în teritoriile ocupate anterior, sau imediat pe teritoriul Federației Ruse. La 11 septembrie, rușii au părăsit așezările Veliki Burluk și Dvoricina din districtul Kupiansk. În unele zone ale frontului, apărătorii noștri au ajuns la frontiera de stat cu Federația Rusă”, a declarat Siniehubov.

„Metru cu metru, forțele armate ucrainene eliberează regiunea Harkov: sunt sute de așezări, mii de străzi; sunt locurile natale a zeci de mii de ucraineni”, a scris pe Telegram Kirilo Timoșenko, șeful adjunct al Biroului președintelui Ucrainei.

Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a cerut luni „predarea totală a regimului de la Kiev în condițiile Rusiei.” De aici ar vrea Kremlinul să pornească negocierile.

La 10 septembrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat că este imposibil să se negocieze sfârșitul războiului cu Federația Rusă, deoarece aceasta nu a reușit să formuleze nicio ofertă reală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te