VIDEO Imran Khan, fost prim-ministru al Pakistanului, a fost arestat într-un tribunal din Islamabad

DE Florin Budescu | Actualizat: 09.05.2023 - 16:20

Imran Khan, fostul prim-ministru al Pakistanului, a fost arestat într-un tribunal din capitala ţării, Islamabad şi dus la o destinaţie necunoscută, de o poliţie privată. El urmează să facă față acuzațiilor care îi sunt aduse, în mai multe dosare de corupție.

SHARE

Imran Khan se prezentase la o instanță din capitala țării, Islamabad. Agenți ai unei miliţii private l-au târât afară și l-au împins într-o mașină blindată.

Imran Khan, luat pe sus şi arestat

Arestarea, care marchează o escaladare dramatică pe scena politică din Pakistan, a atras condamnări la nivel național, din partea susținătorilor liderului popular al Opoziției, fost star de cricket, devenit politician islamist.

Khan a fost târât în ​​afara Curții Supreme din Islamabad și împins într-un vehicul de poliție, de agenți de la Biroul Național de Responsabilitate, potrivit lui Fawad Chaudhry, înalt oficial al partidului Pakistan Tehreek-e-Insaf, al lui Khan.

Chaudhry a denunțat arestarea drept o răpire. Televiziunea independentă GEO, din Pakistan, a difuzat imagini cu Khan, în vârstă de 72 de ani, tras de forțele de securitate, spre un vehicul blindat, care l-a luat, conform Associated Press.

Citeşte şi: Mandatul de arestare pentru ex-premierul pakistanez, Imran Khan, suspendat. Nu puteau să-l aresteze

Khan a fost înlăturat din funcţie printr-un vot de cenzură, în aprilie 2022. El a susținut că înlăturarea sa a fost ilegală și o conspirație occidentală și a făcut campanie împotriva guvernului succesorului său, prim-ministrul Shahbaz Sharif, cerând alegeri anticipate.

După ce Khan a fost luat cu forţa, a izbucnit o încăierare între susținătorii lui Khan și Poliție, în afara tribunalului. Chaudhry a spus că unii dintre avocații și susținătorii lui Khan au fost răniți în ceartă, la fel ca mai mulți polițiști.

Partidul lui Khan s-a plâns imediat la Înalta Curte din Islamabad, care a solicitat un raport de poliție, care să explice acuzațiile pentru arestarea lui Khan.

Citeşte şi: Pervez Musharraf, fostul președinte al Pakistanului, a murit la 79 de ani. Era internat în Dubai

Oficiali ai organismului anticorupție au spus că Biroul Național de Responsabilitate din Pakistan a emis mandate de arestare pentru Khan, săptămâna trecută, într-un caz separat de corupție, pentru care acesta nu a obținut cauțiune, ceva care l-ar proteja de arestare, conform legilor țării.

Oficialii, care au vorbit sub condiția anonimatului, au spus că Imran Khan va fi adus în fața unui tribunal anticorupție mai târziu, tot astăzi.

Ulterior, politicianul a fost mutat în orașul-garnizoană Rawalpindi, lângă Islamabad, unde urma să fie audiat la birourile Biroului Național de Responsabilitate.

De asemenea, el urma să fie supus unui control medical, conform procedurii, a spus poliția.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te