VIDEO Forțele speciale ucrainene au debarcat în Crimeea. Distrug sisteme radar și de apărare aeriană

DE Adina Mutăr | Actualizat: 24.08.2023 - 23:14
Forțele speciale ucrainene au debarcat în Crimeea. Distrug sisteme radar și de apărare aeriană - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilstrativ)

Forțele speciale ucrainene au debarcat în Crimeea. Distrug sisteme radar și de apărare aeriană, ca parte a unei operațiuni speciale în desfășurare.

SHARE

Forțele speciale ucrainene au debarcat în Crimeea în dimineața zilei de 24 august. Distrug sisteme radar și de apărare aeriană în vederea unui atac mai complex.

O bătălie a avut loc în zonă implicând ambarcațiuni și avioane de luptă, potrivit mil.in.ua.

Forțele speciale ucrainene au debarcat în Crimeea. Distrug sisteme radar și de apărare aeriană

Mass-media rusă de propagandă a confirmat că un grup de persoane neidentificate aflate în bărci de cauciuc a debarcat pe coasta Crimeii în acea zonă și a urmat o luptă.

„Debarcarea personalului a avut loc pe teritoriul peninsulei ca parte a unei  operațiunii speciale”, a declarat Andrii Iusov, reprezentant al Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei.

„Direcția principală de informații în cooperare cu Marina a efectuat o operațiune specială, scopul a fost atins, nu au existat pierderi în rândul personalului. Operațiunea specială continuă, nu dezvăluim toate detaliile, sunt pierderi în rândul personalului inamic, precum și în rândul forțelor și mijloacelor acestuia. Informațiile privind numărul de pierderi sunt în curs de clarificare."

Citește și: Un pilot rus a dezertat în Ucraina cu un elicopter Mi-8. Doi colegi de echipaj au fost eliminați

Krym.Realii (Crimea.Realities, un proiect al Radio Free Europe/Radio Liberty), citând rezidenți și surse din serviciile de informații, a raportat că o luptă cu participarea ambarcațiunilor și aeronavelor a avut loc dimineața la Capul Tarkhankut din Crimeea.

Potrivit presei, bătălia a avut loc lângă așezarea Maiak.

Krym. Realii a dezvăluit că o bază a Regimentului 3 Radio este situată lângă locul de aterizare al grupului de sabotaj, cu sisteme radar Nebo-M și Kasta-2E2 desfășurate acolo.

Citește și: Rusia amplifică conflictul în Marea Neagră. Vânează drone cu avioane și a distrus 2 nave ucrainene

Aceste facilități sunt specializate în localizarea țintelor aeriene și pot fi utilizate pentru a detecta avioane ucrainene, drone și rachete de croazieră care se deplasează din Marea Neagră.

Au distrus două stații radar și un S-400

Anterior, la 23 august, Serviciul de Informații al Apărării ucrainene a distrus un lansator al sistemului rusesc S-400 SAM în apropierea locului.

Serviciul de informații a subliniat că „setul de măsuri din cadrul operațiunii speciale din Crimeea ocupată continuă”, potrivit Ukrainska Pravda cu referire la surse de informații.

„Se desfășoară un set de măsuri, aceasta nu este o poveste de o zi, ci o operațiune pe termen lung. Ieri, un sistem S-400 a fost distrus la Olenivka. Astăzi a avut loc o aterizare la Maiak. Operațiunea este încă în desfășurare, deci nu există încă detalii.

Dar, în general, acesta este un efort cuprinzător care arată că putem ajunge în Crimeea nu numai cu arme, ci și cu participarea personalului.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te