VIDEO Expert în informații al Forțelor Aeriene: „OZN”-urile, o nouă generație de tehnologie

DE Elena Andrei | 05.08.2022 - 15:15
„OZN”-urile, o nouă generație de tehnologie /foto: profimedia

Un expert în informații al Forțelor Aeriene americane a dezvăluit ceea ce „armata Statelor Unite știe deja” despre creșterea numărului de apariții de OZN-uri, din ce în ce mai performante.

SHARE

Dan Reedy, care a servit timp de peste opt ani în Forțele Aeriene ca analist de informații, și-a împărtășit teoria sa „bombă” într-un articol de opinie pentru Task & Purpose.

Reedy a afirmat că Forțele Aeriene ale SUA își sporesc în secret arsenalul militar, susținând că avioanele fără pilot sunt în mare parte responsabile de aparițiile „OZN”-urilor.

Citește și

VIDEO SUA se antrenează de război cu Rusia și China. În premieră, participă avioane din „Zona 51”

VIDEO Incidentul Malmstrom: Rachete nucleare dezactivate de OZN. Congresul a evitat subiectul

Congresul a organizat o discuție publică despre OZN-uri, fără dezvăluiri senzaționale, dar care a dus la un interes sporit pentru viața extraterestră și pentru aparițiile extraterestre.

Directorul Serviciului de informații al Marinei, Scott Bray, și subsecretarul Apărării pentru informații și securitate, Ronald Moultrie, au vorbit cu o subcomisie a Congresului despre acest subiect foarte dezbătut.

Bray a dezvăluit în cadrul discuției că au fost observate peste 400 de fenomene aeriene neidentificate (UAP), denumire folosită pentru a desemna OZN-uri.

O înregistrare video militară cu un OZN a arătat un obiect sferic care se deplasa rapid, în timp ce o alta a arătat ceea ce părea a fi un triunghi perfect care strălucea verde pe cer.

Forțele Aeriene au raportat 11 cazuri de apropiere de OZN-uri după ce le-au reperat, neputând să le încadreze în altă categorie.

Reedy, după ce a fost el însuși în Forțele Aeriene, crede că pentru a înțelege observațiile OZN-urilor trebuie să te întorci la cel de-al Doilea Război Mondial.

La sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950, SUA au început să-și îmbunătățească avioanele cu reacție pentru a ține pasul cu Germania nazistă, care lucra la niște „OZN”-uri secrete.

Reedy sugerează că ceea ce părea a fi OZN-uri erau de fapt doar modele noi de avioane de luptă și spionaj, cu tehnologie din ce în ce mai performantă.

„Noile avioane de luptă erau elegante, argintii, cu aripi mici și plate, care zburau la viteze incredibile. Chiar și pentru cel mai bun as al zborului din ultimul război, performanțele unui P-80 Shooting Star sau ale unui F-86 Sabre moderne ar fi părut din altă lume pentru un pilot de Mustang sau Corsair. Cu atât mai mult pentru ochiul civil neantrenat de la sol”, a spus Reedy.

Observarea neînțeleasă a aeronavelor a crescut în zilele noastre, armata realizând vehicule aeriene mai mici, fără pilot.

„Imaginați-vă că stați afară într-o noapte, când, dintr-o dată, zeci, dacă nu sute de obiecte mici, care se mișcă rapid, umplu cerul", a scris Reedy.

„Mișcându-se cu o coeziune perfectă și cu o mobilitate neumană, prima reacție ar putea fi că aceste obiecte nu sunt din această lume, a spus el.

„Ne aflăm în pragul unor noi generații de tehnologie. De la avioanele de luptă fără pilot la roiurile de drone, aeronavele devin mai mici, mai rapide și mai manevrabile. Acestea par ciudate, iar Guvernul nu este în măsură de a dezvălui toate secretele fiecărui John și Jane care se interesează de lumini ciudate pe cer”, a concluzionat Reedy.

Ca o observație la comentariile lui Reedy, există mulți experții care nu cunosc niciun obiect creat de om care să se poată mișca astfel. Iar Congresul a aflat că au fost observate unele UAP-uri care sunt capabile să se deplaseze foarte repede „fără mijloace de propulsie perceptibile".

Și oricât de secrete ar fi proiectele bazate pe tehnologii noi și performante, n-ar fi permis ca Congresul să desemneze unele apariții OZN ca reprezentând ricuri la securitatea națională.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te