VIDEO Deputați comuniști ruși îi cer lui Putin să se „retragă imediat” din Ucraina . „Trădătorii!”

DE Elena Andrei | 27.05.2022 - 20:49

Un legislator rus veteran a lansat un apel către Vladimir Putin în numele unui grup parlamentar să oprească acțiunile militare, să-și aducă trupele acasă și să pună capăt războiului din Ucraina.

SHARE

Deputatul comunist Leonid Vasiukevici, în vârstă de 69 de ani, a criticat trimiterea militarilor ruși în Ucraina, în timp ce un tribunal rus a concediat peste 100 de membri ai Gărzii naționale, în primul caz în care soldații refuză să lupte în Ucraina. În apărarea acestora, grupul lui Vasiukevici a cerut ca armata să se întoarcă acasă.

Membri ai Gărzii Naționale a Federației Ruse, o ramură militară separată de armata rusă, au refuzat să îndeplinească o misiune legată de „operațiunea specială" a Moscovei în Ucraina.

Un tribunal militar din sudul republicii rusești Kabardino-Balkaria a considerat că inculpații „au refuzat în mod arbitrar să îndeplinească o misiune oficială" și le-a respins apelul.

Audierea a avut loc cu ușile închise pentru a evita „dezvăluirea de secrete militare”, potrivit Moscow Times.

Deputatul a sfidat încercările de a fi făcut să tacă și le-a spus legislatorilor din regiunea Primorski că el și colegii săi parlamentari fac un apel la președintele rus.

Susținătorii lui Putin i-au catalogat drept „trădători" pe politicienii ce critică războiul din Ucraina, iar acum ar putea fi acționați în justiție pentru „dezonorarea armatei ruse”.

Citește și

Rezoluție ONU privind sancțiuni asupra Coreii de Nord, eșuată. China și Rusia și-au „motivat” veto

Un diplomat rus a demisionat după ce a constatat că oficialii ruși nu se tem de un război nuclear

„Susținem măsurile de sprijinire a familiilor militarilor uciși în timpul operațiunii militare speciale”, a declarat deputatul în fața Legislativului regional din Vladivostok.

„Înțelegem că, dacă țara noastră nu oprește operațiunea militară specială, vor exista și mai mulți orfani. Tinerii mor și sunt mutilați în timpul operațiunii, deși ar fi putut fi de folos țării noastre. Au trecut trei luni de la începutul războiului și este clar că este imposibil să se ajungă la succes pe cale militară”, a spus el, în mijlocul adunării.

„Cerem retragerea imediată a trupelor ruse din Ucraina”, a cerut acesta.

Pe tot parcursul discursului său, președintele loialist al parlamentului, Alexander Rolik, a încercat să oprească „izbucnirea” deputatului. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.