VIDEO Cum atacă rachetele aer-aer și elicoptere luate de Ungaria? De ce i-au lăsat SUA fără HIMARS ?

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.10.2023 - 17:59
Ungaria a luat rachete nemțești și elicoptere de asalt Airbus - Foto: Profimedia Images (Imagine cu rol ilustrativ)

Ungaria a luat rachete nemțești cu rază scurtă și elicoptere de asalt Airbus. Americanii i-au lăsat fără HIMARS după ce Budapesta a refuzat extinderea NATO.

SHARE

Ungaria a achizionat, în ultimul an, rachete nemțești cu rază scurtă și elicoptere de asalt Airbus. Americanii fără HIMARS după ce Budapesta a refuzat extinderea NATO.

Forțele armate ale Ungariei achiziționează noi rachete cu rază scurtă de acțiune bazate pe tehnologie germană, a declarat un oficial guvernamental pentru hungarytoday.

Gáspár Maróth, comisarul guvernamental pentru dezvoltarea apărării, a declarat într-o declarație că a fost semnat contractul pentru rachetele ghidate aer-aer IRIS-T cu producătorul german de arme Diehl.

Ungaria a luat rachete nemțești și elicoptere de asalt Airbus

Achiziția va permite forțelor armate maghiare să își echipeze avioanele de luptă Gripen cu cea mai avansată tehnologie de luptă aeriană, a declarat Maróth. Spre deosebire de rachetele Sidewinder care au fost folosite până acum, rachetele IRIS-T pot fi folosite în cele mai dificile situații de atac aerian chiar și în condiții de supraîncărcare puternică, a adăugat el.

Ultimul elicopter militar multirol de dimensiuni medii Airbus H145M nou achiziționat pentru a completa o flotă de 20 de elicoptere a aterizat, anul trecut, la o bază militară din Szolnok, în centrul Ungariei.

Elicopterul a sosit de la uzina Airbus de la Donauwoerth din Germania, a declarat Romulusz Ruszin-Szendi, șeful forțelor armate ungare, într-o conferință de presă la bază.

Citește și: VIDEO HIMARS lovește devastator depozitele de arme ale Flotei Mării Negre a Rusiei din Crimeea

"Livrarea elicopterului a marcat sfârșitul unei etape importante de dezvoltare a capacităților rotative moderne ale forțelor armate", a declarat șeful armatei, adăugând că programul de dezvoltare a armatei "este viu și va continua".

HIMARS nu au mai venit

Statele Unite sunt furioase: blochează vânzarea de arme către Ungaria, a tritat vara aceasta economux.hu

Ungaria va trebui să permită Suediei să intre în NATO dacă dorește acest pachet de arme, care constă în 24 de lansatoare de rachete HIMARS și peste 100 de rachete și cutii, precum și piese și asistență aferente.

Decizia de a limita noile vânzări de arme către Budapesta ilustrează furia tot mai mare a susținătorilor NATO, precum Risch, față de Ungaria, adaugă ziarul.

România a fost prima țară din Europa de est care a luat temutele lkansatoare HIMARS.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO MApN explică misterul sistemelor HIMARS din Focșani: Veneau de la exerciții militare

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te