VIDEO SUA pregătesc „iadul” pentru China în strâmtoarea Taiwan. „ Îi terminăm cu roiuri de drone”

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.06.2024 - 20:37
VIDEO China pregătește „iadul” pentru SUA în strâmtoarea Taiwan. „ Îi terminăm cu roiuri de drone” - Foto: scmp.com

SUA pregătesc „iadul” pentru China în strâmtoarea Taiwan. „ Îi terminăm cu roiuri de drone”, este mesajul belicos al SUA care vor să câștige astfel timo în cazul unei invazii. În ultima vreme, China a „împresurat” de mai multe ori Taiwan cu avioane și cu vase de luptă.

SHARE

Armata Populară de Eliberare a Chinei (APL) a afirmat că poate contracara "infernul" planificat de SUA cu drone, dacă China decide să invadeze Taiwanul.

Citește și: Într-un război cu China, SUA ar pierde 90% dintre avioane în primele zile. America a rămas fără bani

VIDEO SUA pregătesc „iadul” pentru China în strâmtoarea Taiwan. „ Îi terminăm cu roiuri de drone”

Acest plan, anunțat cu câteva zile înainte, prevede ca forțele de invazie chineze să se confrunte cu mii de drone letale, făcându-le viața "mizerabilă".

Citește și: Armatele SUA și Chinei, față în față la doar 2 km distanță. Americanii blochează invazia în Taiwan

Denumit oficial strategia "hellscape", planul american va folosi numeroase drone de sacrificiu pentru a bloca forțele chineze până la mobilizarea unui răspuns mai concertat al SUA.

"Vreau să transform strâmtoarea Taiwan într-un "hellscape" fără echipaj uman, folosind [mai multe] drone", a declarat amiralul Samuel Paparo, comandantul Comandamentului Indo-Pacific al SUA, în cadrul Summitului Shangri-La Dialogue al Institutului Internațional pentru Studii Strategice, relatează The Washington Post.

"Pot să le fac viețile complet mizerabile timp de o lună, ceea ce îmi permite să cumpăr timp pentru restul lucrurilor", a adăugat Paparo.

Transformarea strâmtorii Taiwan într-un "infern" al dronelor

Cu toate acestea, Armata Chinei a anunțat acum că este mai mult decât pregătit să contracareze o astfel de strategie.

Analiștii militari chinezi susțin că China ar putea contraataca cu răspunsuri similare cu atacuri cu drone la o scară și mai mare. De fapt, APL ar copleși atacurile dronelor americane cu roiuri de drone proprii.

Pentru SUA, strategia ar implica investiții semnificative în drone accesibile și consumabile, un obiectiv pe care SUA l-a urmărit prin inițiativa "Replicator".

Departamentul Apărării (DoD) a anunțat oficial programul anul trecut ca fiind un plan pe termen lung de desfășurare a mii de sisteme autonome de luptă.

Statele Unite au lucrat în liniște la acest program, iar primul lot de drone a fost trimis luna trecută în Indo-Pacific.

1.000.000.000$ pe drone

În martie, adjunctul secretarului apărării, Kathleen Hicks, a anunțat că Pentagonul intenționează să cheltuiască 1 miliard de dolari în acest an fiscal pentru programul "Replicator".

Programul a identificat mai multe capacități cheie necesare pentru dronele inițiale, iar Pentagonul colaborează cu partenerii din domeniul apărării pentru a dezvolta și achiziționa aceste sisteme.

Vara trecută, Hicks a explicat că "Replicator" are ca scop să contracareze "cel mai mare avantaj" al Chinei, cel numeric: "Mai multe nave. Mai multe rachete. Mai mulți oameni".

Ea a mai spus: "Vom contracara dimensiunea [Armatei Populare de Eliberare] cu o armată uriașă proprie de drone, dar a noastră va fi mai greu de lovit și de învins", a adăugat ea.

Folosirea dronelor pentru a economisi timp

"SUA nu trebuie să uite că China are cea mai mare capacitate de producție de drone din lume. Vom folosi, de asemenea, mulți roboți aerieni pentru a face față adversarilor noștri. Americanii ar trebui să se gândească la cum să facă față unei flote mai mari de drone pentru a-i contracara", a declarat analistul militar chinez Fu Qianshao. Sursa AICI

"SUA pot desfășura mii de drone în strâmtoarea Taiwan, dar cheia este că bazele sale aeriene vor fi atacate, iar noi avem o serie de contramăsuri, inclusiv interferențe electromagnetice sau metode emergente de interceptare", a adăugat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te