Unul din misterele casei regale britanice este acela că îl are ca patron pe Sfântul Gheorghe, cavalerul din Capadocia, de origine daco-getă!
Așa cum el a supus dragonul care amenința lumea unde sălășluia, tot așa un rege al Angliei trebuie sa supună dragonul celest, haosul, pentru a proteja lumea pământeană și a o păstra în armonia creată de Dumnezeu, potrivit canoanelor regale.
Citește și
VIDEO Noul rege se va adresa lumii în această seară. S-a anunțat „Doliul Regal”
VIDEO „Operațiunea Unicorn”: Planurile secrete de înmormântare a reginei Marii Britanii
„Deși Sfântul Gheorghe nu era unul din neamul lor, regii britanici sunt canonizați, atribuindu-li-se puterile sfinte si calitățile magice ale acestuia, inclusiv abilitatea de a lecui și de a proteja regatul de rău”, scria John Sharp, Arhiepiscop de York.
Dragostea lui Charles pentru România și conservarea tradițiilor acestei țări poate avea legătură cu misteriile Sf. Gheorghe.
După cum a declarat într-un documentar despre România, genealogia lui Charles demonstrează că Vlad Ţepeş îi este strămoş.
Iar Vlad Țepeș a fost și el în Ordinul Dragonului, format în 1408, după Ordinul Sfântului Gheorghe, la care se raportează casa regală britanică.
Accesoriile în ceremonia de încoronare sunt inelele cu crucea Sfântului Gheorghe. Cel mai utilizat este cel facut pentru Regele William al IV-lea. În centru, inelul are un safir albastru, peste care sunt prinse cinci rubine in forma crucii Sfântului Gheorghe, înconjurata de diamante.
Pintenii Sfântului Gheorghe, simbol al cavaleriei, sunt din catifea roșie, cu terminații sub forma unor șerpi de aur. Înainte, chiar erau atașati la încăltările regelui în timpul ceremoniei, dar acum doar se ating cu aceștia gleznele suveranului.
Steagul regal conține embleme dragonului îmblânzit de Sf. Gheorghe și este arborat pentru evenimente la Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor.
Stindardul regal este arborat la reședințele regale doar atunci când suveranul este prezent și, spre deosebire de Union Flag, nu este niciodată arborat la jumătate de catarg, nici după decesul unui monarh, deoarece există întotdeauna un suveran pe tron.