Video. Au început audierile în procesul de suspendare a președintelui Donald Trump

DE Adina Mutăr | 13.11.2019 - 22:04

Primele dintr-o serie de audieri publice ale Comitetului Casei Reprezentanților, ca parte a procedurii de suspendare a președintelui Donald Trump, au început miercuri.

SHARE

Democratul Adam Schiff supervizează ancheta în Camerei Reprezentanţilor.

Miercuri au fost audiați doi diplomaţi de carieră, martori direcţi în scandalul ucrainean - William Taylor, ambasadorul american la Kiev, un fost militar, şi George Kent, un oficial de rang înalt la Departamentul de Stat, specialist în Ucraina.

Daniel Goldman, din Comisia pentru Informații a Casei Reprezentanților, l-a chestionat pe ambasadorul Ucrainei, William Taylor, și pe adjunctul secretarului de Stat, George Kent, despre evenimentele care au condus la convorbirea telefonică a președintelui Trump, de la 25 iulie, cu președintele ucrainean Volodimr Zelenski și decizia președintelui de a reține ajutorul militar până la începerea, de către Ucraina, a investigației despre Joe Biden și fiul lui, Hunter, în relație cu compania de gaze Burisma și cu presupuse ingerințe în alegerile din 2016.

 

Atunci când a fost întrebat dacă președintelui Trump îi păsa de Ucraina, răspunsul lui Taylor a fost că „îi pasă mai mult de investigațiile asupra lui Biden”.

Ambasadorul în Ucraina, William Taylor, a mărturisit că a știut de stoparea ajutorului militar pentru Ucraina. , încă din iulie, când s-a vorbit de o potențială întâlnire pe care președintele Zelenski a cerut-o, iar președintele Trump a sugerat că aceasta depinde de o anchetă a companiei Burisma și a presupusei ingerințe ucrainene în alegerile din 2016.

Taylor a vorbit despre un ofițer al serviciilor externe care a fost martor la un apel în care președintele Trump l-a întrebat pe Amb. Sondland despre „investigații” în cazul Biden, lăsând clar încă o dată impresia că Trump făcea presiuni pe această temă.

William Taylor declara la 22 octombrie, în fața parlamentarilor, cu ușile închise, că a aflat că ambasadorul american la Uniunea Europeană (UE) Gordon Sondland le-a spus ucrainenilor, în septembrie, că „banii de ajutor în domeniul securităţii nu vor fi deblocaţi atât timp cât preşedintele Zelenski nu se angajează să lanseze ancheta cu privire la Burisma”, un grup în domeniul gazelor naturale din al cărui Consiliu de Administraţie făcea parte Hunter Biden.

Partidul Republican a susținut că insistența președintelui Trump în Ucraina a fost un „interes sincer pentru corupție”.

În mărturia de dinaintea acestei prime audieri publice din procedura de suspendare, George Kent a declarat că a ridicat semne de întrebare cu privire la poziția lui Hunter Biden între directorii Burisma și „cum s-ar putea crea percepția unui conflict de interese.

Însă, la audiere, Kent a subliniat că „nu a asistat la niciun efort al niciunui oficial american pentru a proteja Burisma de investigații”.

Domnul Kent a declarat că teoriile conspirației legate de Biden nu au nicio bază faptică. Kent a insistat că relațiile lui Joe Biden în Ucraina nu au fost corupte.


După şase săptămâni de audieri cu uşile închise, democraţii speră să aibă un impact decisiv asupra opiniei publice prin faptul de a le permite americanilor să descopere ”informaţiile la prima mână cu privire la faptele preşedintelui”.

Ei îl acuză pe Donald Trump de faptul că a exercitat presiuni asupra Ucrainei pentru ca aceasta să ancheteze cu privire la fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, contracandidat în alegerile prezidențiale din 2020.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te