VIDEO Atac masiv în Crimeea. Ucraina a folosit 12 rachete ATACMS pentru a lovi Podul Kerci

DE Adina Mutăr | Actualizat: 16.08.2024 - 19:29
Atac masiv în Crimeea. Ucraina a folosit 12 rachete ATACMS pentru a lovi Podul Kerci   - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Atac masiv în Crimeea. Ucraina a folosit 12 rachete ATACMS pentru a lovi Podul Kerci - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Atac masiv în Crimeea. Ucraina a folosit 12 rachete ATACMS pentru a lovi Telegram/Rybar (imagine cu caracter ilustrativ)
Atac masiv în Crimeea. Ucraina a folosit 12 rachete ATACMS pentru a lovi Telegram/Rybar (imagine cu caracter ilustrativ)

Atac masiv în Crimeea. Ucraina a folosit 12 rachete ATACMS pentru a lovi Podul Kerci. În noaptea de 15-16 august, rușii au raportat că traficul pe Podul Crimeei a fost suspendat. Canalele Telegram au raportat explozii în Chornomorske și Kamianka , precum și în Feodosia.

SHARE

Atac masiv în Crimeea. Ucraina a folosit 12 rachete ATACMS pentru a lovi Podul Kerci.

Ministerul rus al Apărării a declarat că mai multe nave de suprafață fără echipaj, drone și rachete ATACMS au atacat Crimeea în noaptea de 15-16 august.

Pentru prima dată într-o perioadă lungă de timp, ținta principală a atacului aerian ucrainean a fost Podul Crimeei.

Atac masiv în Crimeea. Ucraina a folosit 12 rachete ATACMS pentru a lovi Podul Kerci

S-au auzit explozii în mai multe orașe, în special în Kerci, Feodosia și Sevastopol. Podul a fost închis mai mult de cinci ore.

Se raportează că au fost avariate o ambarcațiune în Marea Neagră, un feribot în portul Kerci și sistemul de apărare antiaeriană Panțîr-S1.

La o săptămână după ultimul atac masiv asupra regiunilor de frontieră și din spate, Crimeea a fost din nou supusă unui atac combinat. Pentru atac au fost folosite, printre altele, ATACMS OTRK.

Potrivit informațiilor disponibile, rachetele au fost lansate din zona Mirnogradului (Dimitrov), ocupată temporar, la doar 10 km de pozițiile avansate ale Rusiei în direcția Pokrovsk.

În apropierea Podului Crimeea, Rusia a raportat că au fost doborâte 12 rachete ATACMS, fragmente de muniție și părți de ciocniri deteriorând suprafața podului, fără a provoca deteriorarea structurilor de susținere. 

În același timp, forțele ucrainene au efectuat un atac combinat asupra Sevastopolului cu drone navale în Golful Iarilceag și drone aeriene.

Rusia acuză SUA că au dat coordonatele țintelor

 Pentru prima dată într-o perioadă foarte lungă de timp, desemnarea țintei a fost efectuată de o dronă americană MQ-9 Reaper din Marea Neagră, susțin experții militari de la canalul rusesc Telegram/Rybar.

SUA nu au permis Ucrainei să folosească rachete ATACMS cu rază de acțiune de până la 300 km în regiunea Kursk, pentru a le păstra pentru ținte importante din Crimeea, a raportat CNN cu referire la mai multe surse din Administrația Biden și Pentagon.

Citește și: Rușii, pregătiți să vâneze F-16 pe frontul din Ucraina. Au ascuns un sistem antiaerian Buk la Donețk

Totodată, se vorbește despre transferul iminent al rachetelor JASSM cu rază lungă de acțiune (rachete aer-sol) către Forțele Armate ucrainene, care pot fi lansate din F-16 deja livrate inamicului.

Indiciile duc spre ipoteza că „ofensiva” Ucrainei din regiunea Kursk este doar o manevră de diversiune, ținta adevărată fiind podul Crimeei.

Citește și: Cel mai mare depozit de drone Shahed-136 din Crimeea, spulberat după un atac cu rachete ATACMS

Rusia, care a ocupat peninsula ucraineană Crimeea în 2014, a construit ulterior un pod peste strâmtoarea Kerci. Podul Crimeei are două puncte de trecere (mașină și feroviar) care leagă Crimeea de Rusia.

Ucraina a subliniat în repetate rânduri ilegalitatea acestei treceri și a declarat că este o țintă legitimă pentru forțele sale armate.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te