VIDEO Astronomii din Ucraina raportează zeci de OZN-uri deasupra Kievului

DE Adina Mutăr | Actualizat: 15.09.2022 - 19:13
Astronomii din Ucraina raportează zeci de OZN-uri deasupra Kievului/foto: livescience

Spațiul aerian al Ucrainei a fost ocupat în acest an nu numai de tehnică militară. Oamenii de știință de la Observatorul Astronomic Principal din Kiev au urmărit și ceva la care nu se așteptau: Un număr excesiv de mare de OZN-uri.

SHARE

Potrivit unui articol științific publicat de Observatorul Astronomic Principal din Kiev în coordonare cu Academia Națională de Științe, astronomii au observat o mulțime de obiecte zburătoare a căror natură nu este clară.

Documentul nu abordează în mod specific tehnica de război, dar în Statele Unite, Pentagonul a sugerat și a avertizat că unele OZN-uri ar putea fi tehnologie avansată de la armatele străine, în special China și Rusia (deși nu a oferit nicio dovadă în susținerea acestei ipoteze).

Cercetarea ucraineană se rezumă la observația fenomenelor aeriene.

Lucrarea se intitulează „Fenomene aeriene neidentificate I”.

Evenimentele au fost observate la Kiev și într-un sat la sud de capitală, Vinarivka. Potrivit autorilor, este vorba de un tip specific de OZN pe care cercetătorii îl numesc „fantome”, adică un „corp complet negru care nu emite și absoarbe toate radiațiile care cad pe el”.

Cercetătorii au observat, de asemenea, că OZN-urile sunt atât de rapide, încât este greu să fie fotografiate.

„Ochiul nu fixează fenomenele care durează mai puțin de o zecime de secundă", se arată în document. „Este nevoie de patru zecimi de secundă pentru a recunoaște un eveniment. De asemenea, înregistrările foto și video obișnuite nu vor surprinde fenomenul aerian neidentificat. Pentru a detecta UAP, trebuie să reglați fin echipamentul: viteza obturatorului, rata de cadre și gama dinamică".

Cercetătorii au folosit două stații de monitorizare a meteoriților din Kiev și Vinarivka.

„Am dezvoltat o tehnică specială de observare, ținând cont de viteza mare a obiectelor observate", se arată în lucrare.

„Timpul de expunere a fost ales astfel încât imaginea obiectului să nu se deplaseze semnificativ în timpul expunerii. Rata de cadre a fost aleasă pentru a ține cont de viteza obiectului și de câmpul de vizualizare al camerei. În practică, timpul de expunere a fost mai mic de 1 ms, iar rata de cadre nu a fost mai mică de 50 Hz."

Oamenii de știință au împărțit fenomenele pe care le-au observat în două categorii diferite: cosmice și „fantome”.

„Observăm că UAP cosmicele sunt obiecte luminoase, mai strălucitoare decât fundalul cerului. Noi le dăm nume de păsări (șoim, vultur). Fantomele sunt obiecte întunecate, cu un contrast până la aproximativ 50 la sută”, se arată în document.

Folosirea camerelor, amplasate la aproximativ 120 de kilometri distanță una de alta, le-a permis oamenilor de știință să facă observații repetate ale unor obiecte ciudate care se mișcau pe cer.

Articolul nu a speculat asupra a ceea ce erau obiectele, ci doar a notat observațiile și a menționat viteza incredibilă a obiectelor.

„Au fost detectate zboruri individuale, grupuri și escadrile ale navelor, care se deplasau cu viteze de la 3 la 15 grade pe secundă", se arată în cercetare. „Fantomele sunt observate în troposferă la distanțe de până la 10 - 12 km. Estimăm dimensiunea lor între 3 și 12 metri și viteze de până la 15 km/s.”

Explicația ușoară ar fi că acestea sunt cumva asociate cu războiul, dar oamenii de știință insistă asupra faptului că natura lor „nu este clară”.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te