VIDEO Armata lui Putin are o problemă: Parlamentul rus nu crede că e nevoie de mobilizare generală

DE Adina Mutăr | 13.09.2022 - 16:32
Armata lui Putin are o problemă/foto: Profimedia Images

Andrei Klimov, șeful Comisiei pentru protecția suveranității de stat din cadrul Consiliului Federației Ruse, a declarat că nu este nevoie de o mobilizare militară în Rusia pe fondul pierderilor și înfrângerilor în Ucraina.

SHARE

Klimov a insistat asupra faptului că majoritatea întrebărilor despre o eventuală mobilizare în Rusia sunt adresate de jurnaliștii străini, deoarece „li s-a ordonat să facă acest lucru". 

„Nu văd semne ale unei astfel de nevoi de mobilizare sau de introducere a legii marțiale”, a declarat Klimov, potrivit RIA Novosti, agenție de presă de stat.

La sfârșitul lunii august, Vadim Skibitski, reprezentant al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, a declarat că Rusia își mărește rezervele de mobilizare și intenționează să mobilizeze aproximativ 90.000 de militari pentru front.

Problema reală este că, după pierderile uriașe suferite de armata rusă, nimeni nu se „oferă” să plece pe frontul din Ucraina. În plus, nu mai există încredere nici în lauda exagerată a tehnicii militare rusești, care se pare este urmărită de „ghinioane”. Recent, un avion rusesc Su-25(SM) CAS s-a prăbușit la scurt timp după decolare. Armata rusă nu recunoaște nici ceea ce a fost înregistrat pe video. Evenimentul s-ar fi întâmplat la o bază rusească din Crimeea, dar până în prezent data și locul exact nu sunt clare.

Citește și

VIDEO Întrunire secretă la Ialta. SUA au cerut Ucrainei să negocieze cu rușii. „Imposibil”

Crimeea, elementul forte al negocierilor pentru încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Comandamentul militar rus a suspendat trimiterea în război a unor unități nou formate.

„Situația actuală din teatrul de operații și neîncrederea față de înaltul comandament au forțat un număr mare de voluntari să refuze categoric perspectiva de a servi în condiții de luptă”, se arată în raport.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că situația este afectată de informațiile privind numărul real de soldați ruși uciși, în timp ce pierderile companiilor militare private și ale celor mobilizați din teritoriile ocupate temporar nu sunt luate în considerare.

De asemenea, situația cu trimiterea trupelor s-a înrăutățit din cauza atitudinii generale a Rusiei față de proprii răniți.

În spitalele rusești, diagnosticele și natura rănilor de luptă sunt simplificate în mod deliberat și nu se acordă timp pentru recuperare, pentru a-i aduce pe militari înapoi în zona de luptă cât mai repede posibil.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te